Pepijn Lanen, vooral bekend als de lange blonde rapper 'Faberyayo' van De Jeugd van Tegenwoordig, maakt zijn schrijversdebuut met het boek Sjeumig. De bizarre verhalenbundel ligt net in de winkel en heeft ook een audioversie die integraal en gratis te beluisteren is via Deezer. Het is de eerste keer dat een uitgever samen met een muziekstreamingsdienst een boek lanceert.

In zijn schrijversdebuut gidst Pepijn Lanen de lezer in het bizarre brein van een originele geest. Van absurdistisch tot herkenbaar hedendaags geeft hij met scherpe pen en rijke fantasie telkens een eigen, onverwachte draai aan zijn verhalen.

'De consument consumeert verhalen anders dan vroeger. Dús we moeten verhalen naar dié dragers brengen, die de consument graag gebruikt', zegt Wanda Gloude van de Nederlandse uitgeverij Ambo|Anthos. 'En daar horen nieuwe verkoop- en distributiepartners bij. Een 'streamende partij' mag daarom niet ontbreken. Pepijn Lanen is voor ons de perfecte auteur om daar mee te beginnen.'

'Met dit audioboek krijgen muziekliefhebbers weer een nieuwe kant van Pepijn te zien', aldus Johan Van Roy van Deezer.

Pepijn Lanen staat zondag om 16 uur in de Antwerpse Arenberg die voor de gelegenheid is omgedoopt tot La Zona Rosa voor het muziek- ne literatuur-evenement Crossing Border. (DB)

Pepijn Lanen, vooral bekend als de lange blonde rapper 'Faberyayo' van De Jeugd van Tegenwoordig, maakt zijn schrijversdebuut met het boek Sjeumig. De bizarre verhalenbundel ligt net in de winkel en heeft ook een audioversie die integraal en gratis te beluisteren is via Deezer. Het is de eerste keer dat een uitgever samen met een muziekstreamingsdienst een boek lanceert. In zijn schrijversdebuut gidst Pepijn Lanen de lezer in het bizarre brein van een originele geest. Van absurdistisch tot herkenbaar hedendaags geeft hij met scherpe pen en rijke fantasie telkens een eigen, onverwachte draai aan zijn verhalen. 'De consument consumeert verhalen anders dan vroeger. Dús we moeten verhalen naar dié dragers brengen, die de consument graag gebruikt', zegt Wanda Gloude van de Nederlandse uitgeverij Ambo|Anthos. 'En daar horen nieuwe verkoop- en distributiepartners bij. Een 'streamende partij' mag daarom niet ontbreken. Pepijn Lanen is voor ons de perfecte auteur om daar mee te beginnen.' 'Met dit audioboek krijgen muziekliefhebbers weer een nieuwe kant van Pepijn te zien', aldus Johan Van Roy van Deezer. Pepijn Lanen staat zondag om 16 uur in de Antwerpse Arenberg die voor de gelegenheid is omgedoopt tot La Zona Rosa voor het muziek- ne literatuur-evenement Crossing Border. (DB)