Voor zijn overlijden, gaf David Bowie nog de toelating aan filmmaker Nikki Borgers om ongelimiteerd gebruik te maken van de muziek en het beeldmateriaal van zijn laatste album Blackstar. Het resultaat is een 16-delige miniserie op Instagram - te zien via InstaMiniSeries, een account voor kleine, professionele producties - genaamd Unbound.

Aan de hand van filmpjes van telkens vijftien seconden probeert Borgers 'de emoties die de muziek, de lyrics en het artwork van Blackstar oproepen vast te leggen', zo klinkt het in een mededeling op de officiële Bowie-website.

In Unbound spelen de Amerikaanse actrices Patricia Clarkson (Shutter Island, The Green Mile) en Tavi Gevinson mee.

De eerste aflevering (zie onder) werd vrijdag getoond. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden er nieuwe episodes beschikbaar gesteld via het Instagramaccount van IstaMiniSeries.

(JG)

Voor zijn overlijden, gaf David Bowie nog de toelating aan filmmaker Nikki Borgers om ongelimiteerd gebruik te maken van de muziek en het beeldmateriaal van zijn laatste album Blackstar. Het resultaat is een 16-delige miniserie op Instagram - te zien via InstaMiniSeries, een account voor kleine, professionele producties - genaamd Unbound. Aan de hand van filmpjes van telkens vijftien seconden probeert Borgers 'de emoties die de muziek, de lyrics en het artwork van Blackstar oproepen vast te leggen', zo klinkt het in een mededeling op de officiële Bowie-website. In Unbound spelen de Amerikaanse actrices Patricia Clarkson (Shutter Island, The Green Mile) en Tavi Gevinson mee. De eerste aflevering (zie onder) werd vrijdag getoond. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden er nieuwe episodes beschikbaar gesteld via het Instagramaccount van IstaMiniSeries.(JG)