Actuele Thema's »

Acteur Odilon Mortier overleden

maandag 13 augustus 2012 om 17u56

In Aalst is acteur Odilon Mortier (81) overleden. Hij was vooral bekend van zijn rol als 'Odilon Bonheur' in 'De Kotmadam'. Het college van burgemeester en schepenen van Aalst geeft een rouwregister geopend.

Odilon Mortier in 'De Kotmadam'

Aalstenaar en acteur Odilon Mortier is overleden op 81-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rol in de komische VTM-serie 'De Kotmadam', waarvan de eerste aflevering al werd uitgezonden in 1991. Hij speelde er de rol van de nogal naïeve cipier Odilon Bonheir. Daarnaast was hij  in de jaren 90 ook een van de vaste gezichten van het programma 'HT&D'.

"Odilon Mortier was een rasechte Aalstenaar en een ambassadeur voor onze stad. Zelfs als hij op televisie algemeen Nederlands moest praten, was zijn Aalsterse tongval duidelijk", zegt de Aalsterse schepen van Cultuur Dylan Casaer. .

Naast acteur was Mortier ook erg actief in het carnavalsleven in Aalst. In zijn thuisstad scoorde hij een hit met het nummer 'Mèn ienig Oilsjt'. "In het carnavalsmidden in Aalst stond hij gekend als een creatieve duizendpoot. Hij stak ook sketches in elkaar", zegt Casaer. "We leven mee met zijn familie en willen hem bedanken voor alles wat hij voor Aalst gedaan heeft. Op de samenkomst van het schepencollege zullen we bekijken wat de stad kan doen als eerbetoon."

Mortier kampte al langer met hartproblemen, maar zijn verzwakte gezondheid maakte een operatie niet mogelijk.

Rouwregister

Het college van burgemeester en schepenen van Aalst kwam maandag bijeen en besliste een rouwregister te openen. 

Het rouwregister ligt in de inkomhal van het onthaalcomplex van de stad aan het Keizersplein. Het register is van maandag tot zaterdag 18 augustus in te tekenen tussen 08.30 en 19 uur. (Belga/LVR/DB)

Knack Focus-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

Brothers in arms | 13 augustus 2012

@ corrado catinni, ik kan mij alleen maar aansluiten bij deze prachtige woorden !!!!! Een echte volksfiguur heeft ons helaas verlaten maar hij heeft wel een prachtig erfgoed achtergelaten waar we nog jarenlang van kunnen genieten, BEDANKT ODILON !!!!!

Ongepast?

corrado catinni | 13 augustus 2012

en komt den dag van menne lesten oeigenblik 'k waa dak den toit kreig ver te zeggen meh ne snik Ach lieve God, bedankt, ‘k was van’t goe ras Lotj me toch bleiven wie da’k ben en wa da’k was As Oilsjteneer zoei benne’k ik geboeren As ek door weg ben, tein loeipek verloeren Ach lieve God, ik ben e stiksken van die stad Woor da ze spreiken van een minne en een zjad En op de vremden, hoe schoein dat oeik mag zen Voelek me bloi omda’k nen echten Oilsjt’neer ben” bedankt Odilon ver het schoienste lieken oever ons stad dat er bestot

Ongepast?

 

Reageer

Meeste reacties