VTM heeft plots een nieuwe weerman

VTM heeft plots een nieuwe weerman

"Welkom bij een speciaal weerbericht met een nieuwe weerman", zegt VTM-weervrouw Jill Peeters in het weerbericht van 17.45 uur. Naast haar staat een geblinddoekte Q-dj Wim Oosterlinck. Samen met Sam & Heidi presenteert hij vanaf deze week officieel de ochtendshow op Qmusic. Daarom schotelt het duo hun nieuwe kompaan een paar vreemde uitdagingen voor, zoals het weer presenteren met Jill. "Dat gaat wel heel snel dat weerbericht, dat wist ik niet", zegt een onwennige Oosterlinck.

Jessica Parker: "Niet veilig in Hollywood"

Jessica Parker: "Niet veilig in Hollywood"

Ook de Amerikaanse actrice Sarah Jessica Parker heeft zich geregeld niet veilig gevoeld in Hollywood. Dat zei ze in een interview met VTM NIEUWS naar aanleiding van het nieuwe seizoen van haar serie 'Divorce'.

Nieuwe Miss België: "Het is als een droom"

Nieuwe Miss België: "Het is als een droom"

Precies een droom. Zo omschrijft de kersverse Miss België 2018 Angeline Flor Pua haar overwinning in een eerste reactie na de bekendmaking in het Plopsa Theater. "Het is precies alsof ik droom dat ik Miss België word."

'Soundmixshow' na 16 jaar op de planken

'Soundmixshow' na 16 jaar op de planken

Het legendarische VTM-muziekprogramma 'De Soundmixshow' is na zestien jaar volledig terug, in een theaterversie deze keer. In de theatershow staat het verhaal centraal van een koppel die meedoet aan 'De Soundmixshow' in een ultieme poging om hun huwelijk te redden.

Dit verandert er aan je Facebooktijdlijn

Dit verandert er aan je Facebooktijdlijn

Facebook zal drastische veranderingen ondergaan. Dat laat CEO Mark Zuckerberg weten via (waar kan het ook anders) Facebook. Het zou gaan om de grootste aanpassing in jaren. Zo zullen mensen minder tijd spenderen op het medium, maar zal de tijd die ze er spenderen wel waardevoller zijn. Vooral je tijdlijn zal er compleet anders uitzien.

Geen kwaad opzet bij overlijden Lies Lefever

Geen kwaad opzet bij overlijden Lies Lefever

Het parket van Halle-Vilvoorde sluit uit dat er kwaad opzet in het spel was bij het overlijden van de halfblinde comédienne en cabaretière Lies Lefever (37). Een tussenkomst van een derde persoon is ook uitgesloten. Wat de doodsoorzaak dan wel is, is nog niet bekend. Haar man vond haar lichaam afgelopen nacht in de keuken van haar woning in Asse.

Ai Weiwei stelt film over vluchtelingen voor

Ai Weiwei stelt film over vluchtelingen voor

De Chinees Ai Weiwei, een van de bekendste hedendaagse kunstenaars, heeft in de Bozar in Brussel zijn nieuwe documentaire voorgesteld. 'Human Flow' heet de film en het gaat over de vluchtelingencrisis. VTM NIEUWS kon Ai Weiwei voor de voorstelling spreken. Hij vindt dat wij, Europeanen, verwend zijn. We vinden democratie en vrijheid veel te vanzelfsprekend.

Geubels: "Lies was fantastische madam"

Geubels: "Lies was fantastische madam"

Veel mensen zijn zwaar aangeslagen door de dood van comédienne Lies Lefever (37). Komiek Philippe Geubels had Lefever in zijn voorprogramma. "Ik ben erg geschrokken deze morgen", zegt hij aan VTM NIEUWS. "Lies was altijd een plezier om mee op tour te gaan. Altijd goed gezind en altijd heel positief." Lies Lefever brak echt door met haar voorprogramma van Philippe Geubels. Haar overlijden valt Geubels erg zwaar, het kost hem heel veel moeite om even aan de telefoon te komen. Hij koestert niets dan positieve herinneringen.

Comédienne Lies Lefever (37) overleden

Comédienne Lies Lefever (37) overleden

De halfblinde comédienne en cabaretière Lies Lefever (37) is afgelopen nacht overleden in haar woning in Asse. Haar echtgenoot vond haar in de keuken. Alles wijst erop dat het om een ongeluk gaat. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS.

4.000 bedrijven op grootste techbeurs

4.000 bedrijven op grootste techbeurs

In Las Vegas is CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, nu echt van start gegaan. 4.000 bedrijven stellen nieuwe producten en uitvindingen voor. De grote bedrijven zoals Google en Samsung zijn aanwezig, maar ook de kleine starters proberen op de beurs door te breken. Soms met de meest bizarre producten.

Zeg niet 'agenda', maar 'bullet journal'

Zeg niet 'agenda', maar 'bullet journal'

Slimme marketeers zijn erin geslaagd om de klassieke papieren agenda te herlanceren. Ze noemen hem nu "bullet journal", presenteren hem als agenda, dagboek én notitieboekje, alles in één. Die marketingstrategie lijkt te werken want meisjes en jonge vrouwen die in willen zijn, willen er één.

Golden Globes kleuren zwart voor #MeToo

Golden Globes kleuren zwart voor #MeToo

De zwarte komedie 'Three billboards outside Ebbing, Missouri' is de grote winnaar van de Golden Globes. De film van de Ierse regisseur Martin McDonagh, ook bekend van 'In Bruges', won de Golden Globe voor beste drama. De film won nog drie andere prijzen: zo werd Frances McDormand bekroond tot beste actrice. In de categorie beste komedie won 'Lady bird' van regisseur Greta Gerwig. Opvallend: de Golden Globes stonden volledig in teken van #MeToo.

Oprah geeft pakkende #MeToo-speech

Oprah geeft pakkende #MeToo-speech

Als eerste zwarte vrouw ooit kreeg Oprah Winfrey gisteren een Golden Globe voor haar hele carrière. Ze greep haar dankwoord aan om een pakkende toespraak te geven die volledig in teken stond van #MeToo.

Rapper boef duikt op in Gent

Rapper boef duikt op in Gent

De Nederlandse rapper Boef is gisteren opgedoken in Genk. De rapper kwam deze week in opspraak door zijn uitspraak over vrouwen die uitgingen: hij bestempelde hen als hoeren. Daarop volgde een storm van kritiek, maar dat weerhoudt de rapper niet om zich in het openbaar te begeven.

Sandra Bekkari stelt nieuwe kookboek voor

Sandra Bekkari stelt nieuwe kookboek voor

VTM-kok Sandra Bekkari heeft vanmorgen haar nieuwe 'Nooit meer diëten'-kookboek voorgesteld in het Kursaal van Oostende. Het is al haar vierde boek. De recepten zijn bedoeld om af te vallen, maar je mag wel alles blijven eten. Een nieuw boek met gezonde gerechten, zo vlak na de feestdagen: Sandra Bekkari heeft dat goed bekeken. Het heet opnieuw 'Nooit meer diëten', net haar drie vorige boeken. Van haar drie vorige 'Nooit meer diëten'-boeken verkocht Bekkari maar liefst 300.000 exemplaren. Mensen kopen het vooral omdat ze willen vermageren.

Rapper boef duikt op in Genk

Rapper boef duikt op in Genk

De Nederlandse rapper Boef is gisteren opgedoken in Genk. De rapper kwam deze week in opspraak door zijn uitspraak over vrouwen die uitgingen? hij bestempelde hen als hoeren. Daarop volgde een storm van kritiek, maar dat weerhoudt de rapper niet om zich in het openbaar te begeven. In Genk, waar tientallen fans hem bestormden, bezocht hij een Genkse rapper. De twee zouden samen dit weekend nieuwe muziek maken in de Ardennen.

Apps in smartphone luisteren je af

Apps in smartphone luisteren je af

Honderden apps gebruiken stiekem de microfoon van je telefoon om zo af te luisteren naar wat je kijkt op televisie. In de apps zit software verwerkt om zo'n opnames te maken, meestal bij spelletjesapps. De informatie wordt daarna doorverkocht aan adverteerders. Volgens specialisten is het een inbreuk op de privacy.

Roel Vanderstukken terug in 'Familie'

Roel Vanderstukken terug in 'Familie'

Roel Vanderstukken is helemaal terug! Hij heeft net een foto gepost op zijn Instagram-account waarin hij aankondigt dat hij opnieuw op de set van VTM-soap 'Familie' staat. "Kijk eens wie terug is", staat onder de vrolijke foto te lezen.