'James Bond' Roger Moore (89) overleden

'James Bond' Roger Moore (89) overleden

De Engelse acteur Sir Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. De man leed al een tijdje aan kanker. Dat melden zijn kinderen op Twitter.

Geheime richtlijnen Facebook gelekt

Geheime richtlijnen Facebook gelekt

Als gebruiker van Facebook mag je beelden livestreamen over een poging tot zelfverminking en ook foto's van dierenmishandeling mag je posten. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Britste krant The Guardian. Zij kregen de geheime richtlijnen van het sociale medium in handen over wat je wel en wat je niet mag posten. Boodschappen over haat, terrorisme, porno en racisme, mogen dan weer niet.

Nieuwe film Al Gore over milieu

Nieuwe film Al Gore over milieu

De gewezen Amerikaanse vicepresident en Nobelprijswinnaar van de vrede zet z'n strijd voor het milieu voort. Elf jaar nadat hij in Cannes zijn film 'An inconvenient truth' voorstelde en daarmee de nobelprijs voor de vrede won, is Al Gore terug met het vervolg: 'An inconvenient sequel'.

Broer- en zusdag van radiozender Joe

Broer- en zusdag van radiozender Joe

In Bobbejaanland is de Broer- en Zusdag gevierd, een nieuwe feestdag die radiozender Joe in het leven roept. Daarbij dook een opvallend duo op. Een van de boegbeelden van Clouseau Kris Wauters en zijn zus Veerle. Ooit was zij bijna de frontvrouw van Clouseau, in de plaats van Koen, vandaag een vroedvrouw die na dertig jaar nog eens op de planken staat.

Cannes even ontruimd: verdacht pakket

Cannes even ontruimd: verdacht pakket

Een deel van het festivalpaleis in Cannes is gisterenavond tijdelijk geëvacueerd. De reden voor de gedeeltelijke ontruiming was een verdacht pakket, dat door de veiligheidsdiensten werd aangetroffen.

Tour Kraftwerk: vier dagen, acht albums

Tour Kraftwerk: vier dagen, acht albums

De Duitse band Kraftwerk speelde gisteren in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal. Het was de eerste in een reeks van acht concerten, verspreid over vier dagen. Elk concert is gewijd aan een van hun acht albums.

Unieke kunstparade op Linkeroever

Unieke kunstparade op Linkeroever

Zo'n duizend mensen vormen vanavond een uniek, levend kunstwerk, op Linkeroever in Antwerpen. Kunstenaar Thomas Verstraeten, geen familie, verdeelt die 1000 mensen volgens allerlei thema's in verschillende groepen. En al die groepen lopen straks samen in een grote parade. Bedoeling is om de chaos en de diversiteit van een stad in een beeld te vatten.

Natalia begint nieuwe tournee

Natalia begint nieuwe tournee

Natalia is aan een nieuwe tournee begonnen, en de aftrap werd gisteravond gegeven in het Ethias Theater in Hasselt. Helemaal nieuw is de tour niet, want eind vorig jaar bracht ze ook al liedjes uit haar zesde album. Maar in de vernieuwde show zijn ook nummers verwerkt uit het populaire VTM-programma Liefde Voor Muziek.

Strengere regels in Cannes na Netflix-rel

Strengere regels in Cannes na Netflix-rel

Op het filmfestival in Cannes is heel wat heibel ontstaan rond Netflix, de Amerikaanse videostreamingsdienst. De internetgigant heeft twee films in competitie in Cannes die nooit in de bioscoop vertoond zullen worden. Vanmorgen is een van die films, Okja, aan de pers getoond en meteen was er boe-geroep te horen.

Filmfestival Cannes start in stijl

Filmfestival Cannes start in stijl

Het filmfestival van Cannes is gisteravond met veel glamour en glitter van start gegaan. De openingsfilm was 'Les Fantômes d'Ismaël' met Marion Cotillard en Charlotte Gainsbourg in de hoofdrollen. Traditiegetrouw doet de openingsfilm niet mee aan de officiële competitie. De jury van Cannes zal de volgende tien dagen in totaal 19 films moeten beoordelen.

Zanger Chris Cornell (52) plots overleden

Zanger Chris Cornell (52) plots overleden

Chris Cornell van de Amerikaanse band Soundgarden en Audioslave is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn manager weten in een persbericht. "Zijn dood komt plots en onverwacht", klinkt het.

Facebook houdt nog meer gegevens bij

Facebook houdt nog meer gegevens bij

Facebook overtreedt de privacyregels nog meer dan vroeger. Dat blijkt uit een controle van een vijftal Europese privacywaakhonden. Frankrijk legt Facebook intussen een boete op van 150.000 euro. In ons land komt er later dit jaar een rechtszaak. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) vindt het goed dat er Europees wordt samengewerkt.

Nieuw boek voor Pascal Naessens

Nieuw boek voor Pascal Naessens

Pascale Naessens heeft een nieuw boek uit, dit keer geen kookboek - maar het gaat natuurlijk wel over eten. "Openhartig over Eten", heet het. Naessens praat met 26 lezers en lezeressen van haar boeken. De rode draad is dat haar boeken hun leven hebben veranderd.

Winnaar Eurosong covert 'onze' Blanche

Winnaar Eurosong covert 'onze' Blanche

De Belgische Blanche eindigde afgelopen zaterdag vierde op het Eurovisiesongfestival. Maar haar nummer 'City Lights' maakte niet alleen indruk op de kijkers, ook de Portugese winnaar Salvador Sobral en zijn zus Luisa zijn grote fan van het nummer. Ze brachten daarom een eigen akoestische versie van 'City Lights'.

Zij zetten vandaag mama in de bloemen

Zij zetten vandaag mama in de bloemen

Het hoeft niet meer gezegd, het was vandaag een hoogdag voor alle moeders. Zij werden vandaag geprezen voor al het werk dat ze verzetten. Bloemen, chocolade, gedichtjes, alles was vandaag aanwezig. Vele kinderen zijn al weken bezig met de voorbereidingen, zowel op school als thuis, en het resultaat mag er dan ook zijn.

'Wil' van Olyslaegers wint Fintro-prijs

'Wil' van Olyslaegers wint Fintro-prijs

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs onder leiding van Kathleen Cools heeft "Wil" van Jeroen Olyslaegers tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar bekroond. Olyslaegers won ook de prijs van de lezersjury. "Dit voelt aan als een grote liefdesverklaring!"

Zo zien Suske en Wiske eruit na make-over

Zo zien Suske en Wiske eruit na make-over

Twee van de bekendste Belgische stripfiguren zien er voortaan anders uit: Suske en Wiske zitten in een nieuw, eigentijdser jasje. De vernieuwing moet helpen om de dalende verkoopcijfers op te krikken. Suske draagt voortaan een trui met een kap en Wiske krijgt vrouwelijke vormen.

Blanche maakt indruk in finale

Blanche maakt indruk in finale

De Belgische inzending Blanche heeft haar prestatie geleverd op het Eurovisiesongfestival. In de finale in Kiev besteeg ze als 23ste het podium. De reacties na haar optreden waren overwegend positief.

Dinsdag twijfelde iedereen nog aan haar prestatie in de halve finale. "Twijfelachtig, niet toonvast, flets", klonk het toen. Maar die twijfel nam Blanche vanavond weg. Ze straalde meer, zong beter en op het einde van het liedje kon er zelfs een lach vanaf. Haar zenuwen is ze kwijt. Bookmakers zetten Blanche op plaats vier.

"Mijn kansen? Ik hoop dat ik win!"

"Mijn kansen? Ik hoop dat ik win!"

De Belgische Blanche verdedigt vanavond onze Belgische kleuren op het Eurovisiesongfestival in het Oekraïense Kiev. Ze hoopt natuurlijk op de eerste plaats te eindigen, "al zou een plaats in de top drie of top vijf ook mooi zijn".