12.000 mensen voor intrede Sint

12.000 mensen voor intrede Sint

In Antwerpen hebben 12.000 mensen de traditionele intrede van Sinterklaas gevierd. De Sint en zijn gevolg meerden omstreeks 14 uur aan en namen ruim de tijd om de kinderen die hen hadden opgewacht te begroeten.

Malcolm Young (AC/DC) overleden

Malcolm Young (AC/DC) overleden

Malcolm Mitchell Young, de oprichter van de groep AC/DC, is op 64-jarige leeftijd overleden.

MEDIALAAN zet deuren open voor bezoekers

MEDIALAAN zet deuren open voor bezoekers

Het hele weekend zet MEDIALAAN de deuren open en komen 4.000 kijkers en luisteraars ontdekken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag volgend jaar, en zal dus gebruikt worden om jongeren met mentale problemen te steunen.

Bezoekers leren dit weekend onder meer hoe een radio-uitzending gemaakt wordt, maar ook hoe het VTM NIEUWS in elkaar steekt. Tickets voor de rondleiding kosten 15 euro, de opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

Ontwerpers Simons & Van Noten bekroond

Ontwerpers Simons & Van Noten bekroond

Modeontwerpers Raf Simons en Dries Van Noten zijn gisteravond in Antwerpen bekroond met de eerste Belgian Fashion Awards. Deze nieuwe mode-prijzen bekronen aanstormende talenten, maar ook gevestigde waarden, zoals deze twee. Het was uitzonderlijk dat we Raf Simons nog eens te zien en te horen kregen.

K3 stelt nieuw album voor

K3 stelt nieuw album voor

De meisjes van K3 hebben vandaag hun nieuwe album voorgesteld: Love Cruise. Er hoort ook een film bij met dezelfde naam, die over enkele weken uitkomt. Het album ligt pas overmorgen in de rekken, maar de platenzaken hebben al 100.000 exemplaren besteld.

Royal Blood speelt Lotto Arena plat

Royal Blood speelt Lotto Arena plat

De Britse rockband Royal Blood stond gisterenavond op het podium in de Antwerpse Lotto Arena om hun nieuwe plaat voor te stellen. De band heeft een stevige livereputatie, hoewel ze maar met twee zijn. Alle kaarten waren dan ook uitverkocht.

Kabouter Plop viert zijn 20ste verjaardag

Kabouter Plop viert zijn 20ste verjaardag

Kabouter Plop wordt twintig jaar. In 1997 kwamen Plop en zijn vrienden voor de eerste keer op televisie. In Plopsaland vieren ze de verjaardag nog de hele maand.

Stormloop voor Zafón op Boekenbeurs

Stormloop voor Zafón op Boekenbeurs

De Spaanse romanschrijver Carlos Ruiz Zafón was vandaag te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. De 53-jarige Zafón vertelde er onder meer over zijn jongste boek 'Het labyrint der geesten', het sluitstuk van een vierluik. Zafón, die opgroeide Barcelona, woont al jarenlang in de Verenigde Staten, maar liet ook kort zijn licht schijnen op de Catalaanse kwestie.

Geen gebrek aan gezondheidsboeken

Geen gebrek aan gezondheidsboeken

Op de Boekenbeurs in Antwerpen zijn boeken over gezond leven en gezonde voeding sterk vertegenwoordig. Ze vormen dan ook een groot deel van de boekenmarkt. Toch zijn niet alle kookboeken even duidelijk over wat nu gezonde voeding is en wat niet.

The National speelt integraal album live

The National speelt integraal album live

In Vorst Nationaal stond gisteren de Amerikaanse rockgroep The National op het podium. Ze vierden er de tiende verjaardag van 'Boxer', het album van hun doorbraak. The National had twee weken geleden in Bozar moeten staan, maar dat concert ging niet door omdat Barack Obama hen toen had uitgenodigd.

In sms'en De Pauw stond: "Wil je neuken"

In sms'en De Pauw stond: "Wil je neuken"

Het ontslag van televisiemaker Bart De Pauw wegens grensoverschrijdend gedrag doet heel wat stof opwaaien. Verschillende kranten waren al een tijdje op de hoogte van het verhaal. "Er waren zes vrouwen die getuigden", zegt Ben Van Alboom, cultuurchef bij De Morgen, aan VTM NIEUWS. "De inhoud van de sms'en verschilde vaak, maar er De Pauw stuurde ook wel aan vrouwen 'ik wil je neuken'."

Nieuwe Pokémon Go over Harry Potter

Nieuwe Pokémon Go over Harry Potter

De succesvolle app 'Pokémon Go' krijgt een vervolg met Harry Potter. Dat schrijft de gespecialiseerde website TechCrunch. De app zou in 2018 verschijnen.

'Boekbloggers' zijn steeds populairder

'Boekbloggers' zijn steeds populairder

Na drie dagen pauze is deel twee van de Boekenbeurs begonnen, nog tot zondag. En wie een gids zoekt in het aanbod van meer dan 90.000 boeken moet misschien eens een boekenblog proberen. Websites waar bloggers je op geheel eigen wijze door het literaire landschap loodsen. Vooral jongeren blijken er dol op.

Het is soms niet gemakkelijk om een goed boek te vinden in de miljoenen exemplaren die er bestaan. Hoe pik je er in hemelsnaam een interessant en boeiend boek uit? Daarom duiken tegenwoordig veel boekenbloggers op, die boeken recenseren en je door het gigantische boekenlandschap loodsen.

De Kreuners gaan opnieuw optreden

De Kreuners gaan opnieuw optreden

Goed nieuws voor de fans van De Kreuners: de Vlaamse muziekgroep met Walter Grootaers als boegbeeld gaat weer optreden. In de zomer van 2018 gaan ze opnieuw de baan op met al hun grootste hits.

Amazon start Belgisch offensief

Amazon start Belgisch offensief

Amazon biedt zijn Prime-abonnement nu ook aan in de Benelux, dus ook in ons land. Dat zegt het bedrijf op haar website. Met een onbeperkte gratis levering van pakjes en toegang tot het videoaanbod van Amazon, wil het Amerikaanse internetbedrijf de strijd aangaan met bol.com en Coolblue.

Bestseller Griet Op De Beeck verfilmd

Bestseller Griet Op De Beeck verfilmd

Van het boek 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op De Beeck zijn maar liefst 300.000 exemplaren verkocht. Een bestseller, naar Vlaamse normen dan toch. Voor regisseur Jan Matthys was het dan ook niet evident om dit verhaal te verfilmen.

Veel lezers hebben in hun hoofd al een beeld gevormd van het verhaal en de personages. Maar straffe acteurs kunnen hen dat beeld snel doen vergeten. Een bestseller verfilmen vraagt moed van de regisseur, maar al na vijf bladzijden wist Jan Matthys dat hij 'Vele hemels boven de zevende' gewoon moest verfilmen.

Aspe: "€10 is te veel voor boekenbeurs"

Aspe: "€10 is te veel voor boekenbeurs"

Tien euro voor een toegangsticket voor de Boekenbeurs is te veel, vindt auteur Pieter Aspe. "Uiteindelijk is het ook gewoon een boekenwinkel waar auteurs zitten", zegt hij aan VTM NIEUWS.