Pukkelpopgangers krijgen make-over

Pukkelpopgangers krijgen make-over

Op Pukkelpop in Kiewit beginnen sommige festivalgangers het te voelen: twee dagen met weinig slaap en zonder deftige douche. Wie zin heeft kan daarom tussen de optredens door terecht in Salon Fou. Daar staan barbiers klaar voor de mannen, en visagisten voor de vrouwen.

Slaan buurtbewoners munt uit Pukkelpop?

Slaan buurtbewoners munt uit Pukkelpop?

Festivalgangers kennen het probleem: een duur festivalticket kopen en dan nog veel geld aan eten op de festivalweide moeten spenderen. Maar op Pukkelpop zijn er alternatieven. Daar kunnen hongerige festivalgangers aan de Kempische Steenweg aan voordelige prijzen een hamburger of zelfs een verse spaghetti eten. En dat lijkt big business...

De wei van Pukkelpop is open

De wei van Pukkelpop is open

Om elf uur is de wei van Pukkelpop in Kiewit geopend. Onder een bewolkte hemel hebben de eerste festivalgangers het gras waar vier dagen gefeest zal worden, betreden.

40 jaar geleden stierf Elvis

40 jaar geleden stierf Elvis

Het is vandaag veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed, op zijn 42ste. Tienduizenden fans van over de hele wereld zijn samen in Memphis, om zijn dood te herdenken. Ook de Belgische fanclub is naar het graf van Elvis gereisd. Gisteravond was er een wake ter ere van The King. Met tienduizenden waren ze, de fans van Elvis Presley, allemaal samen in memphis om de 40ste verjaardag van de dood van hun idool te herdenken. Ze houden kaarsjes vast en stappen langs het graf van The King. Onder hen ook 180 leden van de Belgisch-Nederlandse fanclub Elvis Matters.

Kampeerders stromen toe op Pukkelpop

Kampeerders stromen toe op Pukkelpop

In Kiewit stromen duizenden jongeren toe voor de start van Pukkelpop. Officieel start het festival pas morgen, maar de poorten van de camping zijn een uur geleden al open gegaan en vanavond is er al een grote fuif. Het echte Pukkelpopfestival duurt drie dagen - morgen, vrijdag en zaterdag. Ze verwachten elke dag 66.000 bezoekers. Zo goed als alle tickets zijn de deur uit, alleen voor morgen en overmorgen kan je nog een kaartje kopen.

Nieuwe rector groet nieuwe studenten

Nieuwe rector groet nieuwe studenten

Vandaag hebben de eerste studenten zich ingeschreven voor het nieuwe academiejaar aan de KU Leuven. Een spannende dag - niet alleen voor hen, ook voor de nieuwe rector, Luc Sels. Hij is zich nog volop aan het inwerken in zijn vele taken. En één van die taken is de allereerste nieuwe student verwelkomen. Negen uur vanmorgen. Zo'n twintig studenten staan al te popelen om zich in te schrijven voor een nieuwe studie aan de KU Leuven. Eerste in rij is de achttienjarige Thomas Gielens.

Facebook lanceert 'marketplace' bij ons

Facebook lanceert 'marketplace' bij ons

Om het voor mensen eenvoudiger te maken om in hun buurt spullen te kopen, verkopen en ontdekken, lanceert sociaalnetwerksite Facebook nu ook bij ons Marketplace.

Bart Peeters en K3 in duet? Dat klinkt zo

Bart Peeters en K3 in duet? Dat klinkt zo

In Oostende zijn gisteren ruim 13.000 mensen afgezakt naar het strand voor de opnames van het VTM-muziekprogramma 'Twee meisjes op het strand'. Daar stonden deze keer een bijzondere combinatie op het podium: Bart Peeters en de meisjes van K3.

Disney slaat info kinderen op via apps

Disney slaat info kinderen op via apps

Een Amerikaanse moeder heeft een rechtszaak aangespannen tegen Disney. Het blijkt namelijk dat het bedrijf met tientallen apps, voor bijvoorbeeld spelletjes, gegevens van kinderen verzamelt, en die dan verkoopt zonder de toestemming van de ouders. Dat mag niet in de VS. Hier is dat wel nog toegestaan, maar niet lang meer, zegt de privacycommissie.

Willy Sommers wordt 65 jaar

Willy Sommers wordt 65 jaar

De Vlaamse zanger Willy Sommers wordt vandaag 65 jaar. En hij staat al bijna vijftig jaar op de planken, de grote doorbraak kwam er in 1971 met 'Zeven Anjers, Zeven Rozen'. Hij had nooit gedacht dat zijn carrière zo lang zou duren. Vanmorgen is hij door zijn collega's getrakteerd op taart. Sommers staat al 45 jaar op de planken. Als negentienjarige brak hij door met 'Zeven Anjers, Zeven Rozen', meteen zijn grootste hit. In 1989 werd hij presentator van 'Tien om te Zien' bij VTM op een moment dat de Vlaamse showbizz zwarte sneeuw zag. Willy Sommers is absoluut nog niet van plan om te stoppen.

Op bezoek op de filmset van Bastaard

Op bezoek op de filmset van Bastaard

In Graven, in Waals-Brabant, zijn de opnames aan de gang van Bastaard, een psychologische thriller met Koen De Bouw en Tine Reymer. Ze spelen een koppel dat de dood van één van hun twee zonen probeert te verwerken. De hoofdrol is voor de 19-jarige Spencer Bogaert.

Nu of weer 7 jaar wachten: Virga Jesse

Nu of weer 7 jaar wachten: Virga Jesse

Meer dan 20.000 mensen kwamen naar Hasselt vanmiddag, voor de Virga Jessefeesten. Die worden om de zeven jaar gehouden, met als hoogtepunt de ommegang. Hasselaars zingen dan over het leven van Maria en ze dragen haar beeld door de stad.

10.000 bezoekers voor museumnacht

10.000 bezoekers voor museumnacht

In Antwerpen heeft de dertiende editie van Museumnacht meer dan 10.000 bezoekers gelokt. Vierentwintig Antwerpse musea en andere culturele locaties waren uitzonderlijk van 19.00 tot 1.00 uur open en boden een aangepast programma aan.

Raymond roept 40 'meisjes' podium op

Raymond roept 40 'meisjes' podium op

Veertig jaar geleden brak Raymond Van Het Groenewoud door met de Vlaamse rockklassieker 'Meisjes'. Gisteravond speelde hij op Dranouter Festival in West-Vlaanderen. Voor die gelegenheid riep hij veertig jonge en iets minder jonge meisjes het podium op om de bekende tekst mee te zingen. Dranouter verwacht dit weekend zowat 50.000 muziekliefhebbers. Het is een typisch familiefestival, waar ook kinderen welkom zijn.

Dit jaar spelen naast Raymond ook Doe Maar, Daniel Norgren, Gregory Porter en Bazart.

Film over emoji's in in première gegaan

Film over emoji's in in première gegaan

In Antwerpen is vanmorgen een film over emoji's in avant-première gegaan. Vooral bij kinderen zijn ze populair, die blije, boze of grappige icoontjes. Er zijn er zo al bijna 3000. In deze film leiden ze een eigen leven.

Leuven Schlagert voor cafébaas met MS

Leuven Schlagert voor cafébaas met MS

In Leuven heeft gisteren voor de eerste keer het schlagerfestival 'Leive Vloms' plaatsgevonden. Het festival werd opgedragen aan Jan Heremans, een voormalige cafébaas met MS. Multiple sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het festival was gratis voor bezoekers maar de muziekliefhebbers konden wel een bijdrage storten voor de MS-Liga.

Topstuk Magritte te koop voor 5 miljoen

Topstuk Magritte te koop voor 5 miljoen

Een kunstgalerij in Knokke stelt de komende weken zes unieke werken van René Magritte tentoon. Twee daarvan zijn te koop. Het topstuk, 'Le Baiser', is maar liefst vijf miljoen waard. De tentoonstelling is een eerbetoon aan Magritte. Op 15 augustus is het precies 50 jaar geleden dat Magritte overleden is. In 1953 creëerde hij de wandschilderingen in het Casino in Knokke en nu worden overal festiviteiten georganiseerd. Magritte is 'hot'. De private kunstgalerie is de enige in Europa die zoveel Magritte-schilderijen samenbrengt én ze hebben er goede hoop dat de schilderijen verkocht worden.