Drie dagen geslaagd feest op TML

Drie dagen geslaagd feest op TML

De drie dagen Tomorrowland zitten er alweer op en dus is het voor de festivalgangers tijd om weer naar huis te gaan. Na drie dagen onafgebroken feesten en veel te korte nachten, blijven ze goedgezind. De organisatie van het dancefestival kijkt tevreden terug op een geslaagde editie.

Dit waren Gentse Feesten 2017

Dit waren Gentse Feesten 2017

De Gentse feesten worden steeds populairder. Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen, zakten tien procent meer bezoekers af naar Gent dan vorig jaar. En het einde? Dat werd traditioneel gevierd op de Vlasmarkt. In totaal telde de feesten 1.290.000 bezoekers, een nieuw record. Extra volk, en dus ook extra gasboetes. In totaal 884 boetes voor wildplassen, en dat brengt de stad Gent 106.080 euro op. Ook het openbaar vervoer draaide de afgelopen twee weken op volle toeren. De Lijn vervoerde 370.000 bezoekers.

Zo sloot Guetta eerste TML-weekend af

Zo sloot Guetta eerste TML-weekend af

Gisteren sloot muziekfestival Tomorrowland haar eerste weekend af met 70.000 fans. David Guetta was dé gast op de main stage. Guetta speelt een beetje een thuismatch. De Franse is nu bijna 50 jaar maar groeide wel op in Luik. Guetta is nog steeds enorm populair en dat was er gisteren aan te zien. Om het feestje volledig Belgische te kleuren verschenen Lost Frequencies en Dimitri Vega & Like Mike ook nog op het schouwtoneel. Een geslaagde afsluiter van een eerste weekend, vrijdag komt de magie nog een keer helemaal terug.

Proces 3 geweigerde TML-gangers gestart

Proces 3 geweigerde TML-gangers gestart

In Brussel is het proces in kortgeding begonnen van de drie mensen die geweigerd werden voor het festival Tomorrowland.

Laatste uren Gentse Feesten in de regen

Laatste uren Gentse Feesten in de regen

Na tien dagen zijn de Gentse Feesten nu écht bijna afgelopen. En ook al regende het vanmorgen in Gent, enkele dappere feestgangers blijven doorgaan. Intussen bereiden de stadsdiensten zich voor om de stad volledig op te ruimen. Want naast de feestvierders moet ook het afval verdwijnen.

8 TML-indringers op heterdaad betrapt

8 TML-indringers op heterdaad betrapt

Op Tomorrowland zijn gisteravond acht jongeren die over de omheining van het festivalterrein wilden kruipen op heterdaad betrapt. Dat bevestigt de federale politie aan VTM NIEUWS.

De acht personen wilden het domein binnendringen zonder ticket, maar werden meteen gevat. Drie personen kregen een berisping, de vijf anderen werden even administratief aangehouden.

Knuffels voor vorstenpaar op Tomorrowland

Knuffels voor vorstenpaar op Tomorrowland

Anthony Scaramucci is in de Verenigde Staten officieel voorgesteld als de nieuwe communicatiedirecteur van het Witte Huis. Op zijn eerste persconferentie moest hij zich meteen verontschuldigen voor iets wat hij twee jaar geleden over de toenmalige presidentskandidaat Donald Trump had gezegd.

Feest op TML barst los met Axwell & Ingrosso

Feest op TML barst los met Axwell & Ingrosso

Op Tomorrowland in Boom beginnen ze aan de tweede festivaldag. Voor veel festivalgangers was het een korte nacht. Op de hoofdpodium sloten verschillende internationale dj's gisteravond de eerste dag af. Onder andere het Zweedse duo Axwell & Ingrosso. Zij zorgden uiteraard ook voor het nodige spektakel.

Veel kleine oogjes vandaag op de camping van Tomorrowland. De eerste nacht was dan ook meteen een echte feestnacht. Gisteravond om 11 uur zetten Axwell & Ingrosso de nacht in. Met, hoe kan het ook anders op een nationale feestdag, een indrukwekkend vuurwerk. "Het was net een droom.

Nu al eerste feestje op Tomorrowland

Nu al eerste feestje op Tomorrowland

Meer dan 200.000 mensen van over de hele wereld zakken de komende drie dagen af naar Boom, voor de dertiende editie van het dancefestival Tomorrowland. Eigenlijk begint het festival morgen pas, maar de camping van Tomorrowland, Dreamville, is sinds deze middag open. Daar hielden ze vanavond al een eerste grote pre-party.

Volgende week wordt er trouwens nog méér gefeest in Boom, want dit jaar is er opnieuw een dubbele editie van Tomorrowland.

'Madness' al van start op TML-vliegtuig

'Madness' al van start op TML-vliegtuig

Voor het zesde jaar op rij vliegen duizenden passagiers van over de hele wereld naar Tomorrowland met Brussels Airlines. Gisteren vlogen al 180 reizigers vanuit feesteiland Ibiza naar ons land. Aan boord werden ze meteen getrakteerd op een eerste feestje.

Toplonen BBC bekend: grote genderkloof

Toplonen BBC bekend: grote genderkloof

De Britse openbare omroep heeft de lonen vrijgegeven van de best betaalde sterren en journalisten. Het gaat om alle werknemers die meer verdienen dan de Britse premier Theresa May, meer dan 150.000 pond per jaar, ofwel bijna 170.000 euro. Opvallend is dat de best betaalde vrouw vijf keer minder verdient dan de best betaalde man. De loonkloof bij de BBC-sterren is dus heel groot.

Oorlogsfilm Dunkirk vandaag in première

Oorlogsfilm Dunkirk vandaag in première

De oorlogsfilm Dunkirk van regisseur Christopher Nolan is vandaag in première gegaan in de Franse kuststad Duinkerke. De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerke, eind mei 1940.

Gent brandend eerste nacht in

Gent brandend eerste nacht in

Gisteren vierde Gent het begin van de Gentse Feesten, en die verliep zonder problemen. De politie telde 90.000 feestvierders. De belleman luidde het begin traditioneel in met luide stem in. De feestburgemeester stak de eerste van 75 fakkels in. De nacht verliep zonder incidenten of vechtpartijen.

Grote Markt Brussel werd even Vlaams

Grote Markt Brussel werd even Vlaams

Het 'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' voor 11 juli vulde gisteren de Grote Markt van Brussel. Heel wat grootheden, zoals Will Tura en Nicole & Hugo kwamen er het beste van zichzelf geven.

De Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars waren zeer tevreden met het feest. "Ik vind het leuk dat alle Vlamingen hier samen kunnen komen in Brussel", klinkt het.

Het weer zat tegen, maar dat deerde de aanwezigen niet. Gene Thomas, Steun Meuris, Jo Lemaire, Nicole en Hugo waren allemaal van de partij.

Na 15 jaar nieuwe Nero

Na 15 jaar nieuwe Nero

Goed acht maanden na het overlijden van geestelijke vader Marc Sleen, wordt stripfiguur Nero nieuw leven ingeblazen. Cartoonist Kim Duchateau tekende een nieuw verhaal, 'De zeven vloeken', dat eerst wekelijks in Knack en later in albumversie zal verschijnen. Een volwassen versie van Nero wordt het niet, zegt de tekenaar in een interview met Knack.

Massascène voor Patser in Antwerpse nachtclub

Massascène voor Patser in Antwerpse nachtclub

Regisseurs Adil El Arbi en Billal Fallah zijn bezig aan de laatste draaidagen in ons land voor hun nieuwe film Patser. Die moet op 24 januari klaar zijn. Vandaag hebben ze een belangrijke massascène gedraaid in een nachtclub in Antwerpen. Zo'n 150 figuranten stonden vanochtend om 6 uur al op de set - velen in de hoop om zelf ooit een echte hoofdrol te krijgen.

Daniel Craig voor vijfde keer James Bond?

Daniel Craig voor vijfde keer James Bond?

De Britse acteur Daniel Craig zal opnieuw de rol van James Bond vertolken. Dat schrijft de Britse krant The Daily Mail. Zangeres Adele zou opnieuw gestrikt zijn voor de titelsong.

Robbie Williams zorgt voor vuurwerk

Robbie Williams zorgt voor vuurwerk

Topentertainer Robbie Williams mocht gisteren Werchter Boutique afsluiten. De Britse artiest bezorgde de 40.000 aanwezigen op de festivalweide in Werchter een leuk einde van de avond. Tijdens zijn show, voorzien van de nodige humor, bracht hij onder meer zijn hits 'Angels', 'Rock DJ' en 'Let Me Entertain You'.

Vlaamse toppers op Werchter Boutique

Vlaamse toppers op Werchter Boutique

Op de festivalweide van Werchter is op dit moment Werchter Boutique aan de gang, een festival dat traditioneel uitpakt met een grote naam. Dit jaar is dat Robbie Williams, die vanavond laat optreedt. In de aanloop daar naartoe staan enkele Belgische toppers op het podium, onder wie Niels Destadsbader en Stan Van Samang.

Nu al woekerprijzen voor Ed Sheeran

Nu al woekerprijzen voor Ed Sheeran

Het verbod om concerttickets tegen woekerprijzen door te verkopen, wordt nog altijd met de voeten getreden. Dat blijkt opnieuw na de verkoop van de tickets voor het concert van Ed Sheeran, volgend jaar in Werchter. De 60.000 tickets waren vanmorgen in 40 minuten de deur uit. Meteen daarna duiken ze al op op het internet, tegen veel hogere prijzen.