Vegas en Mike niet langer beste Dj's

Vegas en Mike niet langer beste Dj's

De Nederlander Martin Garrix is door DJ MAG uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. De twintigjarige voert de DJ MAG Top 100 aan. Dat werd gisteren bekendgemaakt op het Amsterdam Music Festival. Vorig jaar voerden de Willebroekse broers Dimitri Vegas en Like Mike nog deze door het publiek samengestelde lijst aan. Dit jaar moeten ze enkel Garrix laten voorgaan. Vegas en Mike zijn de enige niet-Nederlanders in de top vijf.


Van Looy: "Ik heb mijn film nog niet gezien"

Van Looy: "Ik heb mijn film nog niet gezien"

"Ik heb mijn film nog niet gezien." Die opmerkelijke bekentenis deed Erik Van Looy, de regisseur van 'De Premier', gisteren bij één van de reporters van VTM NIEUWS. "Of toch niet helemaal. Ik heb hem honderd keer gezien toe hij niet helemaal klaar was, maar volledig afgewerkt nog niet.""Ik heb een versie gezien die 99,9% af was, maar dan heb ik nog een paar dingen laten aanpassen, kleine dingetjes", zegt Van Looy. De film ging gisteravond in Antwerpen in première, maar ook daar kon de regisseur zelf niet gaan kijken.


Koen De Bouw: "Ik ben fan van Stef!"

Koen De Bouw: "Ik ben fan van Stef!"

De Vlaamse acteur Koen De Bouw is een grote fan van VTM NIEUWS-anchor Stef Wauters. Dat zei hij na een interview dat live op VTM NIEUWS werd uitgezonden. "Ik ben fan van Stef Wauters", zei de acteur, "hij weet dat!" Het interview was al afgelopen, maar De Bouw wou zijn boodschap duidelijk nog kwijt. Terwijl VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme al verder praatte, onderbrak de acteur haar om te zeggen dat hij een grote fan is. Vanavond gaat De Premier in première. In de film van Erik Van Looy neemt Koen De Bouw de hoofdrol voor zijn rekening.


Lost Frequencies lost eerste album

Lost Frequencies lost eerste album

Producer en DJ Felix De Laet van Lost Frequencies heeft gisteravond zijn eerste plaat voorgesteld: 'Less is more'. Hij deed dat op een heel bijzondere locatie: Brussels Airport. Felix De Laet is nog maar 23, maar hij is vanuit het niets wereldbekend geworden van z'n hit 'Are You With Me'.


Koning Filip verzot op Elsschot

Koning Filip verzot op Elsschot

Koning Filip en koningin Mathilde hebben in Frankfurt samen met de Nederlandse koning Willem-Alexander de Buchmesse geopend, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Nederland en Vlaanderen zijn gastland dit jaar. Filip en Mathilde hadden vanmiddag een lunch met een aantal auteurs, zoals Saskia De Coster, Dimitri Verhulst en Peter Terrin. En Filip gaf Willem Alexander het verzameld werk van Willem Elsschot cadeau. De koning sprak met passie over Kaas.


Wat als acteurs een rode neus opzetten?

Wat als acteurs een rode neus opzetten?

In de Zuiderkroon in Antwerpen is gisteravond het nieuwe seizoen van het tv-programma 'Wat Als?' voorgesteld. Het was een evenement ten voordele van Rode Neuzendag: het initiatief van Qmusic en VTM om jongeren met psychische problemen te steunen. Alle acteurs waren aanwezig en voor de gelegenheid uiteraard allemaal met een rode neus.


Wat als... je 'Wat Als?'-acteurs moet interviewen?

Wat als... je 'Wat Als?'-acteurs moet interviewen?

VTM NIEUWS was gisteravond bij de première van het derde seizoen van 'Wat Als?', het bekroonde sketchprogramma dat vanaf 2 november weer bij VTM te zien is. VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme probeerde regisseur Tim Van Aelst en acteur Matteo Simoni te interviewen, maar dat liep niet meteen van een leien dakje...


Bob Dylan wint de Nobelprijs voor Literatuur

Bob Dylan wint de Nobelprijs voor Literatuur

De Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan wint de Nobelprijs voor Literatuur. Dat maakt het Zweedse Nobelprijscomité bekend. "Hij heeft nieuwe poëtische uitdrukkingen uitgevonden in de al rijke Amerikaanse liederentraditie." Zo motiveert het comité haar keuze.


Nobelprijswinnaar Dario Fo overleden

Nobelprijswinnaar Dario Fo overleden

De Italiaanse toneelschrijver en acteur Dario Fo is overleden, hij werd 90. Dario Fo won in 1997 de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn vriend goede Mario Pirovano heeft zijn overlijden gemeld.


Roger Van Damme opent kiprestaurant

Roger Van Damme opent kiprestaurant

De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant met de naam 'Toque Tok'. Maar noblesse oblige: hij gaat niet zomaar kip aan 't spit serveren. Het krijgt toch dat tikkeltje meer. Normaal staat Roger Van Damme in zijn sterrenrestaurant 'Het Gebaar' maar nu dus ook tussen de gebraden kippen. Het is niet de bedoeling dat de sterrenchef hier zélf veel gaat koken, hij heeft wel het hele menu bedacht en weet vooral goed waar hij heen wil.


Ken Loach denkt lang niet aan stoppen

Ken Loach denkt lang niet aan stoppen

In Gent is de rode loper uitgerold voor de opening van het 43ste Film Fest Gent. Het filmfestival duurt elf dagen en opent met de Britse film 'I, Daniel Blake' van regisseur Ken Loach. VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme kon hem interviewen.


€466 kwijt, maar geen Coldplayticket

€466 kwijt, maar geen Coldplayticket

Heel wat fans probeerden vrijdag een ticket te bemachtigen voor het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion. Sommigen betaalden honderden euro's, het geld ging van de rekening, maar achteraf kregen ze geen tickets. "Een fout in het betaalsysteem", aldus Ticketmaster.


Is dit meest epische festival ooit?

Is dit meest epische festival ooit?

In de woestijn van Californië heeft dit weekend een onwaarschijnlijk driedaags rockfestival plaats, Desert Trip. Nooit eerder stonden zoveel oude rockers samen op één affiche. Vrijdagavond werd de aftrap gegeven door Bob Dylan en daarna de Rolling Stones. Voor het festival werd op een schitterende locatie in de woestijn een hele infrastructuur opgebouwd. Elke dag is uitverkocht met 80.000 fans, die honderden dollars betaald hebben. De gemiddelde leeftijd van de muzikanten is maar liefst 72,5 jaar, en ze zijn allemaal even legendarisch. Vanavond wordt afgerond met Roger Waters en The Who.


Wouter Deprez lacht en huilt in nieuwe show

Wouter Deprez lacht en huilt in nieuwe show

Stand-upcomedian Wouter Deprez heeft gisteren zijn nieuwste show en boek voorgesteld: 'Bloemen, bijen en borstbollen'. De voorstelling gaat over de borstkanker die zijn vrouw Marjan trof. Oorspronkelijk was Deprez bezig met het boek 'Bloemen en bijen', maar toen eind maart de diagnose van Marjan kwam, heeft hij er 'borstbollen' nog aan toegevoegd. Het is zijn meest persoonlijke werk ooit.


Drummen voor Bazart in 'klein café'

Drummen voor Bazart in 'klein café'

Popgroep Bazart wordt steeds populairder in ons land. Dat is vanavond nog maar eens gebleken in Leuven. De groep doet er een 'pop up-optreden' in Café Commerce. Maar het café is eigenlijk te klein voor de status die groep intussen heeft, er is maar plaats voor tweehonderd personen. En er zijn er duidelijk veel meer van plan om naar het concert te gaan.


Russen boos op Robbie Williams

Russen boos op Robbie Williams

Robbie Williams heeft met zijn nieuwe video 'Party Like a Russian' op zere Russische tenen getrapt. De Britse popzanger zingt over "een leider die al het geld uit een natie zuigt". De Russen vinden het te stereotiep, maar Williams ontkent dat hij het over president Vladimir Poetin heeft.


Dit was concert Bieber in Sportpaleis

Dit was concert Bieber in Sportpaleis

Voor wie het nog niet wist: de 'Bieber-fever' is duidelijk in het land. De Canadese superster heeft gisteren zijn eerste van twee uitverkochte shows gespeeld in het Antwerpse Sportpaleis. Het werd een echt spektakel, maar - net als Rihanna op Pukkelpop - zong Bieber niet altijd live, en lag de nadruk vooral op het visuele aspect. Al meer dan 36 uur op voorhand hadden tientallen tienermeisjes verzameld aan het Sportpaleis voor het concert van Bieber. Het was dan ook geen verrassing dat de zaal vooral gevuld werd door tienduizenden tienermeisjes.


Sergio brengt 'Simple Food' uit

Sergio brengt 'Simple Food' uit

Sergio Herman gaat Jeroen Meus achterna en komt met zijn nieuwe kookboek 'Simple Food' op de markt. De naam zegt het al: eenvoudig eten dat Herman graag zelf voor familie en vrienden maakt, zonder al te veel foefjes. Gerechten die iedereen zou moeten kunnen maken.Thuis kookt Herman met evenveel plezier als in de keuken, "maar dan mag het al eens zonder de pincet", vertelt de kok al lachend. Zo staat er ook bijvoorbeeld een durum in het boek, iets wat hij in zijn restaurants niet zou serveren. Met evenveel passie dus, maar net iets nonchalanter.


Dit is nieuwe film van broers Dardenne

Dit is nieuwe film van broers Dardenne

De Belgische broers Dardenne hebben een nieuwe film uit: La Fille Inconnue, het onbekende meisje. Zoals veel van hun films speelt die zich af in Seraing waar ze zelf zijn opgegroeid. La Fille inconnue beeld gaat over een jonge dokteres die op zoek gaat naar de naam van een meisje dat is vermoord vlak nadat ze bij haar was komen aanbellen. De gebroeders Dardenne behoren tot de succesvolste regisseurs die ons land ooit heeft gekend. Hun films hebben al zeer veel internationale filmprijzen geoogst.