Patrick Van Gompel krijgt Gulden Boek

Patrick Van Gompel krijgt Gulden Boek

VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel heeft de prijs Het Gulden Boek gekregen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door Boek.be aan iemand "die zich op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan, maar die zichzelf bij voorkeur buiten of in de marge van het boekenvak bevindt".

Romanie Schotte is nieuwe Miss België

Romanie Schotte is nieuwe Miss België

Romanie Schotte is de nieuwe Miss België 2017. De 19-jarige Brugse werd zaterdagavond verkozen tijdens een galashow in het Plopsatheater in Adinkerke. Ze volgt Lenty Frans op als Miss België.

Dit is schoonste boerin van Vlaanderen

Dit is schoonste boerin van Vlaanderen

De "Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018" is Mieke Verniest. De 35-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Zwalm werd zaterdagavond verkozen tijdens een show in het Gentse Flanders Expo op Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Er waren negen kandidates voor de titel. De "Schoonste Boerin" werd gekozen door een vakjury van tien landbouwjournalisten, waarvan de helft mannen en de helft vrouwen. "Zij houden rekening met een hele resem criteria: spontaniteit, uitstraling, mondigheid, assertiviteit, gezond boerinnenverstand...

Expo van Banksy geopend in Antwerpen

Expo van Banksy geopend in Antwerpen

In de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen is een tentoonstelling met werk van de Britse straatkunstenaar Banksy geopend. Banksy is vooral bekend door zijn antipolitieke en antikapitalistische graffitiwerken. De man geeft nooit interviews. Meer nog: zijn identiteit is nog altijd niet bekend. Er worden 80 werken van Banksy tentoongesteld, waaronder enkele maatschappijkritische stukken. Het doet wel een beetje vreemd aan: de rebelse werken netjes ingekaderd en tentoongesteld in het shoppingcenter in Antwerpen.

Pikante onthullingen in boek Galant

Pikante onthullingen in boek Galant

Jacqueline Galant, tot mei vorig jaar minister van mobiliteit, heeft een boek uitgebracht: 'Galant, je vous dis merde!' Ze heeft het over haar mandaat als minister en de moeilijke relatie met haar MR-partijgenoot Didier Reynders - die ze verantwoordelijk acht voor de val van haar politieke carrière. Maar meest opvallend is toch wel dat ze zonder blozen vertelt over de seksuele appetijt van haar voormalige collega's.

Vandaag kan Jacqueline Galant opnieuw lachen. Anders was het negen maanden geleden.

Benefietconcert voor Robbe De Hert

Benefietconcert voor Robbe De Hert

In Antwerpen wordt op 13 mei wordt een benefiet georganiseerd voor Robbe De Hert. De regisseur van onder meer 'De witte van zichem' en 'Blueberry Hiill' kampt met financiële problemen en kan daardoor zijn documentaire 'Hollywood aan de Schelde' niet afwerken. Een crowdfundingcampagne heeft intussen al 41.000 euro opgebracht.

Koen Wauters voor één dag leraar

Koen Wauters voor één dag leraar

Koen Wauters was vanmorgen voor één keer leerkracht in de school van zijn zoontje in Heffen, bij Mechelen. Hij gaf les over kinderrechten en vooral over het recht op spelen. Koen Wauters is peter van het Plan België en zet zich al jaren in voor de rechten van het kind.

"Rechters blijven herinneren aan wat gebeurd is"

"Rechters blijven herinneren aan wat gebeurd is"

Nu donderdag, op 12 januari, start op VTM de vierde reeks van De Kroongetuigen. De reeks zal starten met De zaak Ronald Janssen. Vanochtend werd het seizoen officieel voorgesteld op een persconferentie, en ook de ouders van de vermoorde Annick Van Uytsel waren aanwezig.

Annick Van Uytsel was een van de slachtoffers van Ronald Janssen. Zij werd in 2007 vermoord. Pas drie jaar later, na de dood van Shana Appeltans en Kevin Paulus, kwam aan het licht wie de moordenaar was. De ouders van Annick vinden de aflevering dan ook erg belangrijk.

Bekkari: "Diëten? Dat is geen honger lijden"

Bekkari: "Diëten? Dat is geen honger lijden"

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is razend populair. Dat bleek dit weekend nog maar eens in de Ghelamco-arena in Gent. Ze kwam haar derde 'Nooit meer diëten'-boek voorstellen en daar kwamen tweeduizend fans op af. Bekkari heeft intussen al meer dan honderdduizend van haar voedingsboeken verkocht. Sandra Bekkari wil niet dat we op dieet gaan maar dat we anders gaan leven. Ze verkocht bijna honderdduizend boeken in anderhalf jaar tijd. Zowel mannen als vrouwen willen alles weten over haar zogenaamde Sana-methode. Bekkari wil vooral dat niemand honger lijdt en toch gezond leeft en eet.

Deze zelfrijdende auto's straks bij ons?

Deze zelfrijdende auto's straks bij ons?

De autosector zal de komende jaren helemaal veranderen door de technologische revolutie. Dat blijkt duidelijk op CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, in Las Vegas. Voor het eerst stonden daar alle grote autoproducenten mekaar te bekampen met zelfrijdende wagens en nieuwe snufjes. Er is zelfs een compleet nieuwe wagen voorgesteld.

Logeer jij binnenkort in een K3-huis?

Logeer jij binnenkort in een K3-huis?

Plopsaland in De Panne gaat honderdvijftig vakantiehuizen bouwen, vlak naast het pretpark. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Elke vakantiehuis krijgt een thema, je kan dan bijvoorbeeld in een Bumba- of een K3-huis logeren. Plopsa investeert vijftig miljoen euro om bezoekers de kans te geven vlakbij het park te overnachten.

Zijn dit de robots die we straks echt gebruiken?

Zijn dit de robots die we straks echt gebruiken?

Wordt 2017 het jaar van de robots? Op CES in Las Vegas, de grootste gadgetbeurs ter wereld zijn massaal veel bedrijven aanwezig om hun eigen robots voor te stellen. We kennen ze al als stofzuigers of grasmaaiers, maar de nieuwe exemplaren zijn gemaakt om ons gezelschap te houden of om ons te entertainen. Al zijn ze niet allemaal even nuttig.

Karen Damen maakt debuut op de planken

Karen Damen maakt debuut op de planken

In het Fakkeltheater heeft Karen Damen gisteren haar theaterdebuut gemaakt. De ex-K3-zangeres speelde mee in de comedy 'Blind Date', naar het legendarische datingprogramma dat jarenlang op VTM werd uitgezonden.

Dit zijn de snufjes van de toekomst

Dit zijn de snufjes van de toekomst

De eerste dag van de Consumer Electronics Show, de grootste electronica- en gadgetbeurs ter wereld is achter de rug. Op de beurs in Las Vegas staan 4000 bedrijven, die er allemaal hun nieuwe snufjes komen voorstellen. Wie de trends van de toekomst wil kennen, komt ze daar als eerste tegen. Op deze beurs werden ook ooit de camcorder, de CD-speler en de Xbox voorgesteld. Nu zijn we al enkele jaren verder en de producten evolueren mee.

Dit zijn de knapste mannen ter wereld

Dit zijn de knapste mannen ter wereld

TC Candler, een verzameling van onafhankelijke critici, heeft haar jaarlijkse lijst van "knapste gezichten" onthuld in een video. Op de eerste plaats staat één van onze noorderburen: de acteur Michiel Huisman.

Docu over Fisher komt op 7/1 al uit

Docu over Fisher komt op 7/1 al uit

7 januari komt de langverwachte documentaire over Carrie Fisher en Debbie Reynolds, 'Bright Lights', uit. Dat maakte het kanaal HBO na de dood van beide actrices zelf bekend. Vandaag werd de trailer alvast losgelaten op het internet. 'Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds' - zoals de volledige titel luidt -zal vroeger dan verwacht vertoond worden op HBO. De zender zal 'Bright Lights' op 7 januari uitzenden, terwijl de documentaire eigenlijk pas gepland was voor maart 2017.

Christoff: "Ja, ik gebruik botox"

Christoff: "Ja, ik gebruik botox"

"Ja, ik gebruik botox. Ik neem daarover geen blad voor de mond." Geen vraag is te veel voor zanger Christoff bij Luk Alloo in de eerste aflevering van 'Alloo Bij', die vanavond wordt uitgezonden. Christoff werd onlangs 40 en staat 25 jaar in het vak.

Alloo volgde Christoff maandenlang en vroeg hem de kleren van het lijf. En Christoff gaat ook geen enkel antwoord uit de weg. Over zijn geaardheid bijvoorbeeld. "Ik verloor mijn maagdelijkheid bij mijn eerste schoolliefje, Hilde. Ik heb een paar vriendinnen gehad", vertelt hij.

Winnaar Belgium's Got Talent is bekend

Winnaar Belgium's Got Talent is bekend

TNT Crew, Kayleigh en Charlotte en Baba Yega haalden vanavond het podium van de talentenshow Belgium's Got Talent. Baba Yega, of 'de mannen met hun maskers', gingen uiteindelijk met de prijzenpot lopen: ze winnen 50.000 euro.