De "Vosjes" brengen eigen kookboek uit

De "Vosjes" brengen eigen kookboek uit

Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

'Guardians of the Galaxy 2' in avant-première

'Guardians of the Galaxy 2' in avant-première

Het tweede deel van 'Guardians of the Galaxy' ging vandaag in avant-première. De films zijn een verfilming van de stripboeken van Marvel. Dit keer zonder superhelden en met heel veel humor. VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme kon met de cast spreken. Een pratende wasbeer, een groene huurmoordenares en een zogenaamde aardling die zichzelf 'star-lord' noemt : het zijn niet de personages die je verwacht in een superheldenfilm.

Vinyl boomt, en zo ook de platenwinkels

Vinyl boomt, en zo ook de platenwinkels

Voor het eerst in jaren zijn er in Vlaanderen nieuwe platenwinkels bijgekomen die vinylplaten verkopen. Er worden dan ook almaar meer vinylplaten verkocht, een trend die al een tijdje aan de gang is.

Kostuums Nicole en Hugo in museum

Kostuums Nicole en Hugo in museum

Het legendarische zangduo Nicole en Hugo hebben enkele van hun beroemde jurken en kostuums aan het modemuseum in Antwerpen geschonken Het gaat om de gebreide en gehaakte stukken van de ondertussen overleden Ann Salens, zij wordt beschouwd als de eerste Belgische ontwerpster van internationaal niveau. Salens raakte bekend met de jurken die ze voor Ann Christy ontwierp, maar toen zij stierf namen Nicole en Hugo de fakkel over. Nicole en Hugo hebben de kleren tot hun afscheid in 2015 gedragen, maar schenken ze nu dus weg.

Facebook zet in op augmented reality

Facebook zet in op augmented reality

Mark Zuckerberg, CEO van sociaalnetwerksite Facebook, heeft gisteren op de F8-conferentie voor softwareontwikkelaars augmented reality voor Facebook voorgesteld. Dat is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. De toepassingen die Zuckerberg voorstelt, lijken wel op de filters die Snapchat nu al aanbiedt maar Zuckerberg zegt verder te willen gaan dan dat en roept daarom de hulp in van developers.

'Life' maakt leven op Mars griezelig echt

'Life' maakt leven op Mars griezelig echt

Vanaf morgen speelt 'Life' in de bioscoop, een sciencefictionfilm over leven op Mars. De film stelt leven op Mars realistisch voor.

Rag'n'Bone Man stelt nieuw album voor

Rag'n'Bone Man stelt nieuw album voor

De Briste soulzanger Rag'n'Bone Man heeft zijn nieuw album voorgesteld voor een uitverkochte AB. Hij brak door met het nummer Human. Nu wil hij bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft dan die ene hit.

Polonaise met 8.000 man

Polonaise met 8.000 man

Schlagermuziek is al lang niet meer fout, integendeel! Dat hebben de mannen van Klubbb3 nog eens bewezen. Klubbb3 dat zijn Christoff, de Nederlandse zanger Jan Smit en hun Duitse collega Florian Silbereisen. 31 shows geven ze, en die zijn allemaal uitverkocht.

In Duitsland staan ze vaak op het podium, maar het was gisteren de allereerste keer dat Klubbb3 optrad in ons land. Zowat alle nummers in het Duits, maar dankzij een groot scherm met alle teksten kon iedereen in de Lotto Arena meezingen.

Oprichter J.Geils band overleden

Oprichter J.Geils band overleden

De Amerikaanse gitarist John Warren Geils Jr. is overleden. Hij was de oprichter van de J. Geils Band, bekend van de hits 'Centerfold' en 'Freeze-Frame'. Geils was 71.

'Moordgriet' Fanny K. morgen in de winkel

'Moordgriet' Fanny K. morgen in de winkel

Vanaf morgen ligt het eerste album van Fanny K., dochter van de Kiekeboes, in de winkel. 'Moordgriet' wordt het eerste deel van een trilogie. We kunnen dus nog langer genieten van de avonturen van Vlaanderens meest begeerlijke stripfiguur.

Opvallende wending in Fast & Furious 8

Opvallende wending in Fast & Furious 8

Vanaf morgen is het achtste deel van Fast & Furious in de zalen, één van de populairste filmreeksen ooit over illegale straatracers. De vorige Fast & Furious bracht wereldwijd bijna anderhalf miljard euro op. Om dat record te evenaren hebben de makers er dit keer Oscarwinnares Charlize Theron bijgehaald en er is een verrassende wending. VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme kon Theron en Vin Diesel interviewen.

Begraven in rock-'n-roll stijl

Begraven in rock-'n-roll stijl

Honderden fans namen afgelopen weekend afscheid van rocklegende Chuck Berry in muziekclub The Pageant in Saint Louis (Missouri). Berry overleed vorige maand op 90-jarige leeftijd.

Met de trein naar Daydream Festival

Met de trein naar Daydream Festival

Het Daydream Festival in Lommel, dat gisterennamiddag van start ging en vannacht afsluit, heeft de festivalzomer succesvol geopend. Ook op de twee partytreinen die hun eindhalte op de festivalweide zelf hadden, zat de sfeer er goed in. Zo laat de woordvoerder van Daydream Festival, Tom Neys, weten. In samenwerking met de NMBS stopten aan het tijdelijke perron naast een goederenspoorlijn in Lommel twee partytreinen met de naam Daydream Express. Dat is een primeur, aangezien er nooit eerder een trein zijn eindhalte had op een festivalterrein.

Dit is 'The Band': Buurman!

Dit is 'The Band': Buurman!

De nieuwe Nederlandstalige jongensgroep Buurland is een feit. We kregen gisterenavond de ontknoping van de talentenjacht 'The Band'. In de laatste liveshow hebben de kijkers beslist wie overbleef om de nieuwe groep te vormen. Jannes, Jelle, Laurens en Lennart wonnen op het nippertje van Andy en Joost. Zij zullen snel op de radio te horen zijn als Buurland. Met de naam 'Buurland' verwijzen de jongens naar de mix van Vlaams en Nederlands zangtalent.

Publiek speelt jury in dit rechtbankdrama

Publiek speelt jury in dit rechtbankdrama

In de oude assisenzaal van Antwerpen kan u binnenkort gaan kijken naar het allereerste toneelstuk van de bekende strafpleiter Walter Damen. Die speelt zelf ook de hoofdrol, samen met zijn oom Hubert Damen, die u wellicht kent als inspecteur Witse. Het stuk is een rechtbankdrama, en het is uiteindelijk het publiek dat beslist over het lot van de beklaagde. De ene Damen verdedigt de dader, de andere het slachtoffer. Bij elke voorstelling halen ze twaalf mensen uit het publiek om plaats te nemen in de jury. Zij moeten op het eind beslissen of de beklaagde schuldig is of niet.

En 's werelds beste restaurant is...

En 's werelds beste restaurant is...

Eleven Madison Park in New York is in Melbourne, in Australië, uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. De beste Belg in de lijst is Peter Goossens, met 'Hof van Cleve'. Een jury van duizend leden wereldwijd stelt de rangschikking van 'The World's 50 Best Restaurants' op.

Ed Sheeran stelt nieuwe plaat vanavond voor

Ed Sheeran stelt nieuwe plaat vanavond voor

Ed Sheeran stelt vanavond zijn nieuwe plaat Divide voor. Op de dag dat die uitkwam, 3 maart, werd die online bijna 69 miljoen keer online beluisterd, een streaming wereldrecord. VTM NIEUWS kon hem voor het concert al interviewen.

Willen Evelien en Nicolas al kinderen?

Willen Evelien en Nicolas al kinderen?

Sinds gisteren weten we welke koppels 'Blind Getrouwd' bleven en welke koppels intussen gescheiden zijn. Wie net getrouwd is, wordt vaak overstelpt met dezelfde vraag: wanneer beginnen jullie aan kinderen? En dat is bij Evelien en Nicolas niet anders.

Bazart zet Lotto Arena op stelten

Bazart zet Lotto Arena op stelten

De razend populaire Vlaamse groep Bazart speelde gisteravond in een uitverkochte Lotto Arena. Het blijft steeds harder gaan voor de band, want naast het succes in eigen land, wenkt ook het buitenland.