Voormalig model klaagt Mad Men aan

04/03/13 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Bron: Knack Focus

Gita Hall May (79), succesvol model en actrice in de jaren vijftig en zestig, heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Canadese productiehuis Lionsgate. Haar foto is te zien in de begingeneriek van de Emmy-winnende televisiereeks Mad Men.

Tijdens haar modellencarrière poseerde May voor de lens van fotograaf Richard Avedon en werd zo het gezicht van een reclamecampagne voor Revlon haarspray. Bijna vijftig jaar later eist de roodharige schoonheid een schadevergoeding omdat haar foto zonder toestemming werd gebruikt.

In de bekroonde begingeneriek van Mad Men komt een uitgesneden portret van May voorbij op een wolkenkrabber. De voormalige Miss Zweden vindt dat haar foto prominenter in beeld komt dan alle andere gebruikte afbeeldingen. Volgens de aanklacht zijn de eerste veertig seconden van elke aflevering essentieel geweest voor het succes van de serie rond Don Draper.

Als u zich trouwens afvraagt waarom May zes jaar na de release van Mad Men haar geld wil opstrijken: de ondertussen negenzeventigjarige vrouw heeft geen kabeltelevisie. Ze zag zichzelf pas opduiken wanneer de serie ook op video uitgebracht werd. (CS)

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info