Vlaamse Televisiesterren: Onze pronostiek

Zaterdagavond zet de Vlaamse tv-wereld zichzelf weer in de bloemetjes tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Wie mag er met een award naar huis? Onze pronostiek.

Beste drama Clan, Deadline 14/10, Quiz Me Quick, Salamander Als er nog enige rechtvaardigheid is – en die was de afgelopen jaren in deze categorie ver te zoeken – gaat het hier tussen Clan en Quiz Me Quick. Mijn voorkeur gaat lichtjes naar de tweede uit, maar we vermoeden dat de eerste het zal halen, omdat het hele verhaal rond Clan net iets meer opviel.

Beste acteur Dirk Roofthooft (Clan), Ben Segers (Quiz Me Quick, De zonen van Van As, Loslopend wild), Geert Van Rampelberg (Code 37, Clan), Guga Baùl (Tegen de sterren op, Vermist) ‘De Kloot’, daar durven we geld op in te zetten. Ook al omdat Quiz Me Quick hier bizar genoeg niet vertegenwoordigd is door een van de hoofdrolspelers.

Beste actrice Barbara Sarafian (Tegen de sterren op, Clan), Inge Paulussen (Clan, Loslopend wild), Tine Embrechts (Quiz Me Quick, Tegen de sterren op), Veerle Baetens (Code 37) Hier vaardigt Quiz Me Quick wel de sterkste vrouw af: Tine Embrechts, die geweldig was als Gwendy. Toch denken we dat ‘Moeke’ Paulussen met de prijs gaat lopen, mede doordat ze in Loslopend wild ook als ‘anti-Moeke’ te zien was.

Beste presentator Erik Van Looy (De slimste mens ter wereld), Koen Wauters (Belgium’s Got Talent), Lieven Van Gils (Reyers laat), Paul de Leeuw (Manneke Paul) Paul de Leeuw was verfrissend op vtm en zou ook in deze categorie wat keet kunnen schoppen. Maar aangezien de Nederlander evenveel voor- als tegenstanders heeft, vermoeden we dat Van Looy na twee edities zonder beeldje weer zal aanknopen met de overwinning, en VIER een award zal bezorgen.

Beste presentatrice An Lemmens (So You Think You Can Dance), Francesca Vanthielen (Cijfers liegen niet, Sterren op de dansvloer), Frieda Van Wijck (De klas Van Frieda), Martine Tanghe (Het journaal) Nu The Voice weer op volle kracht draait, is An Lemmers favoriet, maar een sympathy vote voor de teruggekeerde Martine Tanghe behoort tot de mogelijkheden. En een bekroning voor de ankervrouw zou eigenlijk geheel verdiend zijn.

Beste reality Astrid in Wonderland, Beroepen zonder grenzen, Dr. Livingstone, Tomtesterom

Het minst opvallende programma – Beroepen zonder grenzen – was ook het beste, maar we vrezen dat een overwinning voor Astrid in Wonderland deze keer echt niet meer te vermijden valt.

Beste reportage en documentaire Alloo in de gevangenis, Belpop, De bende Haemers, De rechtbank

Eindelijk – eindelijk! – hebben documentaires een eigen categorie gekregen, of toch samen met ‘reportages’, zodat De rechtbank wellicht zal winnen. Sowieso: zeer spijtig dat Belga sport als afscheid geen tv-ster kan krijgen.

Beste informatie Iedereen beroemd, Het journaal, Het nieuws, Reyers laat Het journaal, zoals altijd. Hopelijk zijn de journalisten van de VRT in hun dankwoord iets grootmoediger tegenover hun collega’s dan vorig jaar.

Beste entertainment De slimste mens ter wereld, Manneke Paul, So You Think You Can Dance, Sterren op de dansvloer Vorig jaar was deze categorie gemakkelijk te voorspellen – The Voice – dit jaar is het wat moeilijker. Manneke Paul is wellicht niet breed genoeg om te winnen, en de twee dansprogramma’s snoepen misschien stemmen van elkaar af. Dus: De slimste mens.

Beste lifestyle 1000 zonnen, Dagelijkse kost, Groenland, Vlaanderen vakantieland Een categorie met enkel één-programma’s, en dan staat Iedereen beroemd, dat eigenlijk eerder hier thuishoort, er nog niet bij.

Beste humor en comedy Een laatste groet, Loslopend wild, Scheire en de schepping, Tegen de sterren op We zouden het Scheire en de schepping van harte gunnen, maar wellicht is hier niemand opgewassen tegen Tegen de sterren op.

Populairste televisieprogramma Clan, Dagelijkse kost, De slimste mens ter wereld, Quiz Me Quick

Met vijf nominaties is Quiz Me Quick het te kloppen programma, maar zoals we hierboven al zeiden, zou het kunnen dat de serie, hoe goed ze ook is, vaak geklopt zal worden. Hopelijk krijgt de reeks toch deze door het publiek gekozen award, wat ook niet onlogisch zou zijn aangezien ze van de vijf genomineerden de hoogste kijkcijfers haalde.

Populairste televisiepersoonlijkheid Astrid Bryan, Bart De Pauw, Jeroen Meus, Nathalie Meskens En graag ook een prijs voor Bart De Pauw, want laten we eerlijk zijn, en met alle respect: de bijdrage van Meus, Meskens en Bryan tot de Vlaamse tv is toch nog altijd beperkter dan die van hem.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content