Vlaamse programma's binnenkort op Arte

25/08/11 om 18:23 - Bijgewerkt om 18:23

Bron: Knack Focus

Arte Belgique start vanaf september met een "resoluut tweetalige format". Twee programma's worden uitgezonden met Nederlandstalige ondertiteling. De zender zal daarvoor samenwerken met de VRT en de Canvasploeg.

Vlaamse programma's binnenkort op Arte

© Thinkstock

Arte Belgique start vanaf september met een "resoluut tweetalige format". Arte Belgique gaat de programma's "Cinquante degrés nord" en "Quai des Belges" uitzenden met Nederlandstalige ondertiteling. De zender zal daarvoor samenwerken met de VRT en de Canvasploeg.

Daarnaast komt er het maandelijkse programma "Vlaamse Kaai". Journalist en Vlaams auteur David Van Reybrouck zal instaan voor de presentatie, samen met Hadja Lahbib. Tijdens de uitzending zullen Vlaamse plaatsen en personages aan bod komen, afgewisseld met VRT-documentaires.

Het doel is dat het Franstalige cultuuraanbod in Vlaanderen wordt opgedreven en dat de Vlaamse cultuur in Wallonië toegankelijk wordt. De tv-zender kan in Vlaanderen al worden bekeken, maar trekt momenteel erg weinig kijkers. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info