Time Warner verdient aan boomende televisietak

07/11/13 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Bron: Knack Focus

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner - eigenaar van onder meer TNT, CNN en HBO - verdient goed aan zijn bloeiende televisie-activiteiten. Het bedrijf boekte forse winst.

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner verdient goed aan zijn bloeiende televisie-activiteiten. Dankzij gestegen inkomsten uit advertenties en hogere programmeringsvergoedingen boekte het bedrijf in het derde kwartaal een winst van 1,2 miljard dollar (888 miljoen euro). Dat is boven de verwachtingen.

Time Warner heeft onder meer de zenders TNT, CNN en HBO in handen. Aanbieders van betaaltelevisie hebben meer geld over om die zenders en populaire programma's zoals Game of Thrones te kunnen verkopen aan hun klanten. Zo kon Time Warner lagere inkomsten uit cinema en de uitgeverij (met onder andere de magazines Time, People en Sports Illustrated) compenseren. De omzet stagneerde op 6,9 miljard dollar (5,1 miljard euro). (Belga)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info