Stievie: Telenet bereid tot samenwerken

20/02/13 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Bron: Knack Focus

'Telenet is bereid om constructief samen te werken met Stievie.' Dat zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts. De Vlaamse marktleider in digitale tv beschouwt het nieuwe platform voor mobiele tv niet als een orlogsverklaring.

Telenet, de Vlaamse marktleider in digitale televisie, beschouwt Stievie, het nieuwe platform voor mobiele tv van de drie grote omroepen, niet als een oorlogsverklaring. "Wij zijn bereid om constructief samen te werken", zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts.

De drie grote omroepen in Vlaanderen hebben een gezamenlijk platform ontwikkeld om hun zenders aan te bieden op iPhone en iPad. 'Stievie' wordt de komende vier maanden uitgetest door 10.000 kijkers, waarna de dienst voor iedereen wordt opengesteld. Na de gratis testfase volgt er ook een app voor toestellen met het besturingssysteem Android.

Momenteel zijn Vlamingen aangewezen op een distributeur als Belgacom of Telenet voor digitale tv, maar dat verandert dus. "Toch zien wij dit niet als een oorlogsverklaring", stelt Coenjaerts. "Ook bij onze eigen klanten merken wij de vraag naar licht uitgesteld of buitenshuis kijken."

Telenet wil de tv-ervaring naar eigen zeggen zo rijk mogelijk maken. "De functies die Stievie aanbiedt kunnen worden geïntegreerd bij ons", zegt Coenjaerts. Hoe dat precies in zijn werk moet gaan is nog toekomstmuziek. Ook Belgacom liet al weten open te staan voor een gesprek. "Wij zijn geïnteresseerd in de resultaten van de test", gaf Jan Margot van Belgacom aan.

Donderdagochtend stelt Telenet het vernieuwde Yelo voor, de app waarmee klanten van het Mechelse bedrijf mobiel tv kunnen kijken via hun eigen internetverbinding. (Belga/DB)

Lees meer over:

Onze partners