Sam De Bruyn werkt tijdelijk voor verkiezingsprogramma’s van Vrt

Sam De Bruyn, presentator van Studio Brusel, wordt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober ingeschakeld op radio en tv om de burger nauwer te betrekken bij de plaatselijke politiek.

De komende weken wil de Vrt er alles aan doen om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de burger nauwer te betrekken bij de plaatselijke politiek. De openbare omroep zet zowat alle radio- en tv-zenders en de onlineredactie in om de kijkers te informeren over de stembusslag van 14 oktober. Sam De Bruyn, presentator van Studio Brusel, doet zijn intrede bij de nieuwsdienst.

In de laatste week voor de verkiezingen trekken De Bruyn en Ivan De Vadder langs de vijf provinciehoofdsteden. Voor het programma ‘De Laatste Ronde’, van maandag 8 tot vrijdag 12 oktober op Eén, focussen de twee presentatoren zich op het burgemeesterschap van de stad: wie ligt er voorop, zal de huidige burgemeester het pleit beslechten en hoe doet de uitdager het. Nadien gaat alle aandacht naar de provincie en wat er leeft.

De StuBru-presentator besteedt ook met zijn radioprogramma aandacht aan de stembusslag. De Bruyn presenteert ‘Zet ‘m op Sam’, van 8 tot 12 oktober van 16 tot 18 uur, live vanop de locatie van ‘De Laatste Ronde’.

De Vadder is ook aanwezig in tal van andere verkiezingsprogramma’s van de openbare omroep. ‘De Vragende Partij’, het project om de dialoog tussen de lokale kandidaten en de kiezer te versterken, kreeg sinds juni meer dan 10.000 voorstellen, het merendeel positief en constructief. Op basis van hun voorstellen worden plaatselijke lijsttrekkers tegen eind september uitgenodigd om drie beloftes te doen.

Op 23 september presenteert De Vadder, samen met Goedele Devroy, een verkiezingsdebat in ‘Villa Vanthilt’ op Eén. De VRT-presentator duikt, samen met Kobe Ilse en Hanne Decoutere, ook op in ‘Niet tevreden stem terug’. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content