Nieuwe documentaire over Banksy's passage in New York

03/11/14 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:23

In oktober 2013 verschenen in New York een maand lang onaangekondigde werken van straatartiest Banksy. De gekte die zijn passage creëerde, is binnenkort te bewonderen in HBO-documentaire 'Banksy Does New York'.

Nieuwe documentaire over Banksy's passage in New York

© Reuters

Exact een jaar geleden spendeerde de meest besproken graffitiartiest ter wereld een maand lang in The Big Apple. De Brit gebruikte de metropool als expositieruimte en titelde het project 'Better Out Than In'. Elke dag plaatste hij een nieuwe, controversiële boodschap in de straten van New York. Zo liet hij onder meer een veewagen, overladen met loeiende knuffeldieren, naar het slachthuis rijden.

Het tumultueuze bezoek verfilmd

De visite van de kunstenaar/politieke activist gebeurde niet onopgemerkt, integendeel. Banksy veroorzaakte een onmetelijke hype in kranten en sociale media. Zijn veelbesproken passage in oktober 2013 is nu verfilmd als 'Banksy Does New York ', een documentaire van de betaalzender HBO.

Chris Moukarbel, die de regie voor zijn rekening nam, vertelt dat de documentaire voor 75 procent uit "user-generated content" bestaat. "We deden een aantal interviews maar wat je echt te zien zal krijgen is een momentopname van het internet tijdens Banksy's bezoek", aldus de regisseur. (JC)

Lees meer over:

Onze partners