Martin Scorsese en Mick Jagger maken HBO-serie

23/07/10 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Knack Focus

Scorsese en Jagger, die eerder samenwerkten aan de Rolling Stones-rockumentary 'Shine A Light', plannen een rock 'n' roll-serie voor de onvolprezen Amerikaanse zender HBO.

Martin Scorsese en Mick Jagger maken HBO-serie

Regisseur Martin Scorsese en Rolling Stones-frontman Mick Jagger gaan een rock 'n' roll-serie maken voor de Amerikaanse televisiezender HBO ('The Sopranos', 'The Wire'). Het project - met als voorlopige titel 'A History Of Music' - behandelt veertig jaar muziekgeschiedenis, van vroege R'n'B tot hedendaagse hiphop.

Het duo heeft Sopranos-scriptschrijver Terence Winter - die ook met Scorsese samenwerkte voor de HBO-serie 'Boardwalk Empire', vanaf september op de Amerikaanse televisie! - aangetrokken om het scenario uiteen te zetten. HBO onderhandelt as we speak met Paramount over een pilootaflevering van de rock 'n' roll-serie.

Martin Scorsese werkte al met de Stones-voorman aan de concertfilm 'Shine A Light', die in 2008 verscheen. Bekijk de trailer:

Michael Ilegems

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info