'Little Boots is zoals terugtrekken van de belastingen'

04/03/10 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Bron: Knack Focus

Samen met Kurt Van Eeghem presenteert Nina De Man op 7/3 de Oscaruitreiking. Haar favoriete tv-momenten.

Samen met Kurt Van Eeghem presenteert Nina De Man op 7/3 de Oscaruitreiking op PRIME, gratis én in HD te volgen voor Telenetkijkers.

Wogan met Vivienne Westwood
Voor mijn vader bestond er maar één post: de BBC. Elke avond keken we naar de talkshow van Terry Wogan. Toen modeontwerpster Vivienne Westwood op bezoek kwam, voelde je dat Wogan niet helemaal mee was met het modegebeuren en toen tijdens een minicatwalk de eerste plateauschoenen werden voorgesteld, barstte hij gewoon in lachen uit - en het hele publiek met hem. Alle bewondering voor Westwood: innerlijk was ze aan het sterven, maar ze bleef kalm.

Morecambe & Wise
Thuis zaten mijn vader en ik samen te huilen van het lachen bij de sketches van dit komische duo. Vooral de sketch rond dirigent André Previn is me bijgebleven - waarbij de noten van een pianoconcerto van Edvard Grieg 'gewoon in de foute volgorde werden gespeeld'. Very British and very funny.

Little Boots in Later with Jools Holland

De tv stond aan op de achtergrond, zoals wel vaak bij Jools Holland, maar plots viel mijn mond open van verbazing. In een wereld vol geprefabriceerde idooltjes is het fantastisch dat een sublieme en frivole jonge zangeres als Little Boots toch nog kan doorbreken. Het is zoals terugtrekken van de belastingen: normaal krijg je niets dan zever, maar dan is er toch een lichtpuntje.

NU: Phara met Sien Eggers

Ik probeer zoveel mogelijk naar Phara te kijken, maar de aflevering met Sien Eggers was echt een uitschieter. Nadat Willy Claes en andere prominenten ernstige zaken als nucleaire wapens bespraken, stelde zij als haar sympathieke zelve het toneel Hondstuk voor waarin ze - jawel - een hond speelt. Het contrast was ontwapenend.

Lees meer over:

Onze partners