George Clooney en Miley Cyrus in Netflix-kerstspecial van Bill Murray

22/05/15 om 16:59 - Bijgewerkt om 17:15

Netflix werkt aan een originele kerspecial, geregisseerd door Sofia Coppola, met een hoofdrol voor Bill Murray, die helemaal zichzelf zal spelen. Bekijk de eerste teaser van 'A very Murray Christmas'.

George Clooney en Miley Cyrus in Netflix-kerstspecial van Bill Murray

© gf

Netflix heeft de release van een nieuwe eindejaarsshow aangekondigd: 'A Very Murray Christmas'. 'Een eerbetoon aan de populaire kerstshows', meldt het persbericht. De hoofdrol is voor de alomgewaardeerde acteur Bill Murray (eerder te zien in de kerstfilmkomedies Scrooged (1988) en Groundhog Day (1993)) die voor de gelegenheid helemaal zichzelf mag spelen.

Door een hevige sneeuwstorm in New York City vreest hij dat niemand zal komen opdraven voor zijn tv-show, maar dankzij zijn doorzettingsvermogen en een portie geluk arriveren de gasten alsnog in het Carlyle hotel om hem een handje te helpen. Hij krijgt onder meer George Clooney, Chris Rock en Miley Cyrus over de vloer.

Voor 'A Very Murray Christmas' wordt Murray herenigd met Sofia Coppola die de regie voor haar rekening neemt. Beiden zorgden (samen met Scarlett Johansson) voor het verrukelijke 'Lost in Translation'. Deze eerste teaser met de barpiano-deuntjes en de beteuterde blik van Murray lijkt zo uit de (onweerstaanbare) romantische komedie geplukt.

Onze partners