'Borgen' krijgt een spin-off op de Britse radio

28/11/13 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:51

Bron: Knack Focus

Borgen, de Deense politieke dramaserie over de (fictieve) eerste vrouwelijke premier van het land, krijgt een Engelse spin-off voor de radio. De adaptatie loopt vanaf midden december op BBC Radio 4.

Het Deense politieke drama Borgen is een groot succes in Groot-Brittannië. Begin november is er het derde en laatste seizoen van start gegaan. Maar de Britten krijgen een extraatje, want BBC Radio 4 gaat vanaf midden december een spin-off uitzenden. Engelstalig en op maat van de radio. Bedoeling is dat de verhaallijnen van de originele serie en de adaptatie (in vijf afleveringen) complementair zijn. Maar 'Borgen: Outside the Castle' kan ook gevolgd worden door zij die de reeks niet op het kleine scherm gezien hebben.

De radioversie zal vooral focussen op wat er zich afspeelt achter de schermen nadat Birgitte Nyborg (vertolkt door Sidse Babett Knudsen) onverwacht het premierschap voor haar rekening mocht nemen. De Britse acteur Tim Pigott-Smith krijgt een centrale rol als ambtenaar op het ministerie van Milieu.

Bij ons was 'Borgen' te zien op Canvas. (DB)

Onze partners