Beelden gelekt van de nieuwe 'Thundercats'

08/07/11 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

Bron: Knack Focus

De remake van animatie- en stripreeks 'Thundercats' is al een tijdje in de maak. Een kleine tien minuten uit de eerste aflevering staat online.

Beelden gelekt van de nieuwe 'Thundercats'

'Thundercats' volgt een team katachtige aliens van de planeet Thundera, aangevoerd door Lion-O die met zijn mythische Sword of Omens het Kwade bestrijdt. De reeks was een enorme hit eind jaren '80 en wordt beschouwd als rechtmatige erfgenaam van andere cultklassiekers als 'He-Man: Masters of the Universe' en 'Voltron'.

De reboot van de reeks werd geanimeerd door het Japanse Studio 4°C dat zijn strepen al heeft verdiend met 'The Animatrix' en 'Batman: Gotham Knight'. Net zoals die laatste wordt het nogal kitscherige 'Thundercats' van de jaren '80 bewerkt tot grimmige anime om het publiek aan te spreken dat is opgebracht met het origineel.

De officiële preview komt er op San Diego Comic Con 2011, 22 juli, maar er is al een video gelekt met een kleine 9 minuten uit de langverwachte reeks. De geplande CGI langspeelfilm is uitgesteld wegens productieproblemen en negatieve reacties van fans.

(DDG)

intro voor het origineel

Lees meer over:

Onze partners