AMC geeft eerste teasers van vijfde seizoen Mad Men vrij

21/02/12 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

Bron: Knack Focus

De Amerikaanse tv-zender AMC heeft drie teasers de wereld ingestuurd om het nieuwe seizoen van Mad Men te promoten. Het vijfde seizoen van de reeks rond reclameman Don Draper gaat op 25 maart in première.

AMC geeft eerste teasers van vijfde seizoen Mad Men vrij

De teasers zijn respectievelijk 'Mad Men is Back', 'Don is Back' en 'Roger is Back' getiteld. Mad Men-bedenker Matthew Weiner speelt hiermee in op de langdurige afwezigheid van de serie. De onderhandelingen tussen Weiner en AMC over het vijfde seizoen sleepten zo lang aan dat de productie met een jaar werd uitgesteld.

Onderhandelingen

De oorzaak van de aanslepende onderhandelingen was een discussie over de lengte van de afleveringen van het vijfde seizoen. AMC wou de lengte van 47 minuten naar 45 minuten terugschroeven om meer reclame te kunnen uitzenden. Weiner kon hier niet mee leven en weigerde om een scenario uit te schrijven voor het vijfde seizoen. Uiteindelijk kreeg de bedenker van Mad Men toch zijn zin waardoor ook de lengte van de nieuwe afleveringen 47 minuten zal bedragen.

Het vijfde seizoen van Mad Men gaat op 25 maart in première met de dubbelaflevering A Little Kiss. De eerste vier seizoenen wonnen allemaal de Emmy voor beste dramaserie. (BW)

Onze partners