Alle VRT-netten donderdag in teken van vluchtelingen

06/09/15 om 15:14 - Bijgewerkt om 16:51

Alle zenders van de VRT slaan de handen in elkaar voor de vluchtelingen. Op donderdag 10 september, en in de aanloop naar die dag, lanceren alle netten (tv, radio, online) een eigen initiatief of programma in het teken van de vluchtelingencrisis.

Alle VRT-netten donderdag in teken van vluchtelingen

© VRT

Dat maakt de openbare omroep zondag bekend.

De VRT wil naar eigen zeggen niet afzijdig blijven en wil daarom over dit onderwerp alle Vlamingen goed informeren en bewust maken. Daarom bundelen alle netten hun krachten voor îopdevlucht. De VRT-zenders lanceren op donderdag diverse initiatieven, zoals informatie, debat, getuigenissen en menselijke verhalen. "We hebben ook oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers", luidt het zondag.

De programma's die meewerken zijn onder meer "Van Gils en Gasten" (Eén), "De afspraak", "Radio Gaga" en "Terzake" (Canvas), de Ketnet-wrap en "Karrewiet", de verschillende nieuws- en actuaprogramma's van Radio 1, de regionale programma's en "De Madammen" van Radio 2, "Music for Life" (Studio Brussel), "Planeet De Cock" en "Generation M" (MNM), "Espresso" (Klara), Deredactie.be en een voor de gelegenheid opgericht webplatform.

De ploegen achter al deze programma's worden ondersteund door de knowhow van VRT Nieuws. De VRT maakt later meer details bekend. (Belga/DB)

Onze partners