3 redenen waarom je naar Daredevil moet kijken: de blinde Batman van Marvel doet het old school

© Netflix
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Na het hart van kijkend België te veroveren met House of Cards en Marco Polo zet Netflix de veroveringstocht verder met Daredevil. Dit zijn drie redenen waarom de held met een beperking op je kijklijst moet staan.

Daredevil, een tv-serie gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van el Generalissimo Stan Lee is sinds dit weekend beschikbaar op Netflix. En het ziet er naar uit dat de streamingdienst opnieuw raak heeft geschoten met de nieuwe heldenserie. Dit zijn drie redenen waarom het de moeite loont om tussen al het Game of Thrones-en House of Cardsgeweld tijd vrij te maken voor Daredevil.

1. De Batman van Marvel

Het alter ego van Matthew Murdock beschikt net zoals Batman niet over superkrachten. Ook wat emotionele bagage betreft moet Daredevil niet onderdoen voor de duistere DC-held. Kort nadat Matthew als kind zijn zicht verloor, kwam zijn vader om het leven. Twee gebeurtenissen die vorm hebben gegeven aan de held die vandaag het mes zet in de criminele activiteiten in Hell’s Kitchen.

Net zoals de Dark Knight is Daredevil niet onoverwinnelijk en deelt hij meermaals in de klappen. De producers zijn niet bang om de held kwetsbaar voor te stellen en dat werkt. Het ene moment schuurt een adrenalinestoot door je lichaam wanneer Daredevil vijf criminelen op magistrale wijze uitschakelt en het andere moment bloedt je hart als hij plots het onderspit moet delven. Marvel neemt je mee op een emotionele rollercoaster waar je niet snel wil van afstappen.

Vergeet laserogen of acrobatische vliegkunsten, Matthew Murdock doet het old school. Al kan hij zich wel beroepen op versterkte zintuigen die hem helpen in zijn strijd tegen het kwaad. Maar die spelen de producers nooit uit als bovennatuurlijke krachten.

3 redenen waarom je naar Daredevil moet kijken: de blinde Batman van Marvel doet het old school
© Netflix

2. Heldenreeks in een advocatenjasje

Matthew wil niet enkel schuildgaand achter een masker goed doen, maar wil ook in het dagdagelijkse leven jan met de pet helpen. Overdag hangt hij zijn spandex aan de kapstok en kruipt hij in een maatpak om zijn medemens bij te staan als advocaat.

Meestal vergeet je dat je naar een heldenreeks kijkt want Daredevil heeft de allures van een Whodunit. De serie slorpt je gedurende vijftig minuten op in een mysterie die je samen met Matthew en co koste wat het kost wilt ontrafelen. Elke aflevering is een puzzelstukje van één groter geheel en doet je verlangen naar wat komen zal.

3. Daredevil steelt niet de show

En dat brengt ons feilloos naar de derde troef van de Marvelserie: de bescheiden rol voor de alter ego van Matthew. In tegenstelling tot veel andere films en series waar de hoofdrol is weggelegd voor een held, schijnt Daredevil de spotlight op de man achter het masker en zijn entourage.

In de eerste plaats volgen we Matthew die samen met zijn kompaan Foggy een succesvolle advocatenbureau uit de grond wil stampen. Achter zijn uren doet hij een beroep op Daredevil om bepaalde louche figuren, die meestal overdag zijn pad kruisen, hardhandig uit te horen. De serie focust op het parcours die Matthew aflegt, en niet op de daden van zijn alter ego.

Daarnaast vestigt Marvel de aandacht op het verhaal van de andere personages. Zo treden we niet alleen in de voetsporen van de held, maar ook in die van zijn vrienden, collega’s en tegenstanders. Iedere personage brengt zijn persoonlijke bijdrage aan het grote verhaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content