Komiek Bas Birker neemt dvd op in het Sportpaleis... voor 200 mensen

27/10/16 om 11:10 - Bijgewerkt om 13:00

De Antwerps-Nederlandse komiek Bas Birker heeft een stunt bedacht voor de dvd-opname van zijn theatershow Sowieso. Birker zal weliswaar maar voor twee keer 200 mensen optreden, maar huurt daarvoor wel het Antwerpse Sportpaleis af.

Komiek Bas Birker neemt dvd op in het Sportpaleis... voor 200 mensen

Komiek Bas Birker neemt zijn dvd op in het Sportpaleis. © DR

Op voorhand kondigden Birkers collega-komieken, van Alex Agnew tot Soe Nsuki, de stunt aan op hun Facebookpagina. Birker, een Nederlandse stand-upper die in Antwerpen woont, is al jaren actief in het comedymilieu en met Sowieso aan zijn tweede volavondvoorstelling toe. De dvd van die show zal hij op 27 december opnemen tijdens twee voorstellingen in het Antwerpse Sportpaleis, op zo'n 2 kilometer van zijn eigen woonplaats.

'Wie denk ik wel dat ik ben? Alex Agnew?' vraagt Birker zich grappend af in het promofilmpje, verwijzend naar de negen keer dat Agnew het Sportpaleis vulde. Hij heeft alleszins niet de ambitie om zijn collega te evenaren, want er zullen maar twee keer 200 tickets beschikbaar zijn. 'We bouwen het om tot het intieme theatertje dat het eigenlijk is,' vertelt hij in het promofilmpje.

Wie een van de 200 tickets wil, moet snel zijn. 'In tegenstelling tot andere komieken die ooit optraden in het Sportpaleis zullen er geen extra optredens aan worden gebreid', klinkt het in het persbericht. Kaarten zijn te koop via www.livecomedy.be of Birkers eigen site, www.kutkomiek.be/legezalen. (JVL)

Onze partners