Zanger Lostprophets pleit schuldig aan kindermisbruik

Zanger Ian Watkins van de Welshe rockband Lostprophets heeft schuldig gepleit aan kindermisbruik. Hij staat terecht voor 24 gevallen van seksueel misbruik en pleitte nu schuldig aan 11 daarvan.

Zanger Ian Watkins van de Welshe rockband Lostprophets heeft dinsdag schuldig gepleit aan kindermisbruik.

De zanger staat terecht voor 24 gevallen van seksueel misbruik en pleitte nu schuldig aan 11 daarvan. In twee gevallen gaat het om pogingen tot verkrachting van een baby. Tot op heden had Watkins altijd alle aantijgingen ontkend.

Watkins (36) wordt al geruime tijd beschuldigd van seksueel misbruik en pedofilie, en staat daar nu ook voor terecht. Geconfronteerd met essentieel bewijsmateriaal, zoals videobeelden opgeslagen op zijn laptop, verklaarde de zanger zich niets te herinneren. Het gerecht kon ook de hand leggen op berichten die Watkins uitwisselde met een medebeklaagde. Daarin ging het onder meer over “een zomer van vunzige kinderporno” en het verlangen om “over de schreef te gaan”.

Ook zou Watkins baby’s in seksslaven hebben willen veranderen door middel van harddrugs. In één geval zou Watkins zelf een baby bepoteld hebben, in een ander probeerde hij een fan te overtuigen haar eigen kind te misbruiken tijdens een webcamsessie. Uitspraak in de rechtszaak is voorzien op 18 december.

De band Lostprophets, succesvol in de jaren 2000, verkocht wereldwijd meer dan 3,5 miljoen albums en ging in oktober uit elkaar na de aanhouding van Watkins. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content