Zanger Jimi Jamison (63) van Survivor overleden na hartaanval

02/09/14 om 09:27 - Bijgewerkt om 13:55

Bron: Belga

Zanger Jimi Jamison, bekend als frontman van de Amerikaanse rockband Survivor, is zondag overleden aan een hartaanval. Hij werd 63 jaar. Dat heeft zijn manager gemeld aan TMZ.

Zanger Jimi Jamison (63) van Survivor overleden na hartaanval

Jimi Jamison © BELGAIMAGE

Na omzwervingen bij andere bands zoals Target en Cobra vervoegde Jamison in 1984 Survivor, dat twee jaar eerder een wereldhit gescoord had met het "Rocky III"-nummer "Eye Of The Tiger". In 1985 scoorde Survivor opnieuw een hit met "Burning Heart", deze keer gebruikt voor "Rocky IV". Het bleek Jamisons grootste hit. Een andere song, "The Moment of Truth", werd gebruikt als de titelsong van de film "The Karate Kid".

De Amerikaan bleef de band niet altijd trouw. Tussendoor probeerde hij ook een solocarrière uit de grond te stampen, maar dat bleek geen onverdeeld succes. Toch was zijn nummer "I'm Always Here" de openingstune van de populaire jaren 90-reeks "Baywatch", met David Hasselhoff en Pamela Anderson. Sinds 2011 trad hij opnieuw op met Survivor. Dit najaar stonden verschillende concerten gepland in Europa. Of die nog plaatsvinden, is onduidelijk.

"De hele Survivor-familie is geschokt en droevig over de dood van onze broer Jimi Jamison", zo stond dinsdag te lezen op de website van de band. (Belga/LP)

Onze partners