(Video) 'Remurdered', eerste nummer uit nieuw album Mogwai

29/10/13 om 18:01 - Bijgewerkt om 18:01

Bron: Knack Focus

Mogwai, een van de meest gerespecteerde postrockbands, brengt op 20 januari het nieuwe album 'Rave Tapes' uit. In afwachting lanceert het Schotse vijftal een eerste single: 'Remurdered'.

(Video) 'Remurdered', eerste nummer uit nieuw album Mogwai

'Hardcore Will Never Die, But You Will', de laatste fullplaat van de Schotse postrockband Mogwai, dateert van 2011. Het was meteen hun vitaalste langspeler van het voorbije decennium.

'Na een carrière van vijftien jaar zijn ze weliswaar niet langer de beeldenstormers van weleer, maar ze bewijzen wél dat maturiteit niet per se synoniem hoeft te zijn met stagnatie en dat een band nog subtiel de bakens kan verzetten zonder zijn verleden af te zweren', zei onze concertman (DS) destijds. Benieuwd of die stelling nog geldt voor hun inmiddels achtste album 'Rave Tapes' dat op 20 januari uitkomt. Met het verleidelijke 'Remurdered' krijgt je alvast een voorsmaakje.

Mogwai, dat doorgaans lange soundscapes afwisselt met explosief snarenwerk, voorzag begin 2013 de populaire Franse serie 'Les Revenants' van een mooie soundtrack, nog vóór de opnames waren gestart. Bedoeling was dat regisseur Fabrice Gobert zich kon laten leiden door het werk van de Schotten.

Op 1 februari staat de band in de Brusselse Ancienne Belgique. (DB)Fabrice Gobert

Onze partners