Video: Lady Gaga brengt muzikaal eerbetoon aan David Bowie

16/02/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 10:14

Lady Gaga, voor de gelegenheid in de gedaante van Ziggy Stardust, bracht tijdens de Grammy-avond een muzikaal eerbetoon aan David Bowie. De mooie hommage bevatte onvergetelijke songs als 'Space Oddity', 'Changes' en 'Heroes'. Bekijk de video.

Video: Lady Gaga brengt muzikaal eerbetoon aan David Bowie

© Reuters

In een zes minuten lange medley - waarin kanjers als Space Oddity, Fashion, Rebel, Rebel, Fame, Let's Dance en Heroes - eerde Lady Gaga het overleden muziekicoon. De popster verscheen excentriek, als vanouds, maar deze keer in de stijl van een van de alter ego's van David Bowie: Ziggy Stardust.

La Gaga, met oranje haartooi, blauwe make-up, kenmerkende outfits uit de Bowie-dressoir en een kersverse tattoo van haar idool op haar linker zij, kreeg voor haar geslaagde hommage en voor de ogen van miljoenen tv-kijkers een staande ovatie. En hoewel haar sterke performance bij momenten wat onstuimig oogde, kreeg ze ook via Twitter overwegend positieve reacties. Bekijk de video.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info