Video: Beluister twee nieuwe nummers van The National

06/06/16 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

The National voegde dit weekend twee nieuwe nummers aan hun setlist toe: The Day I Die en Sometimes I Don't Think. Er zijn beelden van beide songs opgedoken, waardoor de band nu al drie mogelijke nummers van hun komende album liet horen.

Video: Beluister twee nieuwe nummers van The National

The National © Olivier Donnet

De New Yorkse indierockband The National debuteerde twee nieuwe nummers tijdens hun optredens op de Welcome To Hamilton benefiet en het Toronto's Field Trip festival dit weekend. Volgens de setlist heten ze The Day I Die en Hague Blue, maar de band heeft nadien meegedeeld dat die laatste eigenlijk de titel Sometimes I Don't Think heeft.

De band liet laatst aan Pitchfork weten dat ze binnenkort aan de opnames van hun nieuwe, zevende langspeler beginnen. De band speelde al drie nummers die mogelijk op de opvolger van Trouble Will Find Me (2013) komen te staan. In oktober 2015 verschenen namelijk beelden van Checking Out of Roman Candle - de band is nog onzeker over de titel.

The National speelt 25 juni op het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole. Er staat momenteel geen passage in België op hun tourplanning. (JM)

Onze partners