Two Door Cinema Club strikt gekende producer

08/02/12 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Bron: Knack Focus

Twee jaar na hun debuut 'Tourist History' werkt Two Door Cinema Club naar eigen zeggen samen met een 'grote naam'.

Het trio uit Noord-Ierland is twee jaar na hun debuut 'Tourist History' volop bezig met het schrijven en opnemen van de moeilijke tweede. Naar eigen zeggen werken ze samen met een 'gekende producer'. Frontman Alex Trimble houdt de lippen stijf op elkaar maar volgens verschillende geruchten zou het gaan om Jacknife Lee, producer van onder meer R.E.M en U2.

Trimble vertelde in een interview met NME dat de band reeds zestien nummers heeft afgerond die klaar zijn voor opname. Het is onduidelijk welke songs al dan niet op het album verschijnen want de groep schrijft nog steeds verder. Met de drie nieuwe nummers die ze al live speelden krijgen we alvast een voorsmaakje.

Na de lovende kritiek over hun debuut gaven de Ierse jongens de brui aan hun universitaire studies. Two Door Cinema Club brengt jachtige en energieke elektropop. Nummers als 'Something Good Can Work', 'I Can Talk' en 'Undercover Martyn' vertonen duidelijk een knipoog naar Phoenix en Death Cab For Cutie. Volgens Trimble is de groep in de voorbije twee jaar volwassener geworden en zijn ze verder gaan denken dan de 'small pop songs' die op 'Tourist History' verschenen.

Ongetwijfeld brengt Two Door Cinema Club deze zomer een bezoek aan een van de Belgische festivals. (LK)

Lees meer over:

Onze partners