Tracklist: 5 nieuwe singles om te beluisteren

27/08/14 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:13

Ontdek in deze wekelijkse rubriek onze vijf favoriete nieuwe singles of muzikale projecten. Met deze week onder andere Röksopp & Robyn en Darkside.

Tracklist: 5 nieuwe singles om te beluisteren

Robyn © Jef Boes

Darkside - Gone Too Soon

Nicolas Jaar en Dave Harrington tekenden voor een van de sterkste shows op Pukkelpop, maar vorige week kwam het trieste nieuws dat het duo ermee kapt. Nog één sterke afscheidssingle kan eraf. RIP.

Röyksopp & Robyn - Monument (Kindness mix)

Ook voor velen een hoogtepunt in Kiewit: het Zweedse feestje van Röyksopp en Robyn. Hun nieuwste single werd door Kindness compleet getransformeerd. Trager, wulpser, met een flinke scheut Zuid-Afrikaanse kwaito.

Peaking Lights - Breakdown

Het leukste hoesje van de week staat op naam van Aaron Coyes en Indra Dunis, het naar trouwe gewoonte zich in hogere sferen bevindende koppel uit San Francisco. Cosmic Logic heet hun aanstaande album. Say no more.

Nicholas Allbrook - 100 k's 'round Carmel

Hier bij Knack Focus zijn we altijd te vinden voor een rondje van de pot gerukte psychedelische rock. Met zijn eerste solosingle toont Nicholas Allbrook (Pond, ex-Tame Impala) zich een waardige opvolger van Todd Rundgren.

Vince Staples - Blue Suede

Hij stal de show op het debuut van Earl Sweatshirt, en is momenteel op tour met Schoolboy Q en Isaiah Rashad: Vince Staples (21), opgepikt door Def Jam, bewijst met Blue Suede dat hij klaar is voor het grote werk.

Jonas Boel

Lees meer over:

Onze partners