Tom Petty heeft zijn gestolen gitaren terug

18/04/12 om 10:04 - Bijgewerkt om 10:04

Bron: Knack Focus

De vijf gitaren van de Amerikaanse rocker Tom Petty die vorige week, net voor de aanvang van zijn tournee in de VS en Europa, gestolen werden zijn teruggevonden.

Tom Petty heeft zijn gestolen gitaren terug

De dierbare gitaren van Tom Petty werden op enkele dagen voor een tournee in de VS en Europa aan Petty en zijn band ontstolen. Petty had een beloning uitgeloofd van 7.500 dollar voor informatie die tot het terugvinden van de gitaren kon leiden.

De politie meldde dat een persoon opgepakt werd kort nadat de instrumenten vorige week donderdag ontvreemd werden uit een opnamestudio in Culver City nabij Los Angeles.

Het betrof onder andere een opmerkelijke semi-akoestische Rickenbacker uit 1967 en een Gibson SGTV Junior uit 1965, beide van Petty zelf. De andere instrumenten waren van bassist Ron Blair, ritmegitarist Scott Thurston en leadgitarist Mike Campbell.

De zanger loofde via Twitter de politie van Culver City voor het goede werk dat die verrichtte. Petty en zijn Heartbreakers, die onder meer bekendheid verwierven met "Learning To Fly", starten woensdag een nieuwe tournee in Colorado.

Lees meer over:

Onze partners