Tom Barman en CJ Bolland brengen in september een nieuw Magnus-album uit

25/04/14 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Bron: Knack Focus

De tweede van Magnus, 'Where Neon Goes To Die', verschijnt in september en bevat gastvocalen van Tom Smith, Selah Sue en Blaya van Buraka Som Sistema. Vanaf de zomer gaan Tom Barman en CJ Bolland er ook live mee toeren.

dEUS-frontman Tom Barman en technoproducer CJ Bolland komen in september aanzetten met de tweede plaat van Magnus. 'Where Neon Goes To Die' - beïnvloed door Prince, J.J. Cale en new wave uit de eighties - komt er tien jaar na het debuut 'The Body Gave You Everything'.

De gaststemmen zijn van Tom Smith (Editors), David Eugene Edwards (16 Horsepower, Wovenhand), Selah Sue, Tim Vanhamel en de Portugese Blaya van Buraka Som Sistema.

Een eerste single wordt in mei gelanceerd, en komende zomer zal Magnus aantreden op enkele festivals. Niet als DJ-duo, maar met een live-band. Die zal naast Barman en Bolland bemand worden door Tim Vanhamel (gitaar), ex-Balthazardrummer Christophe Claeys (drums) en Joris Caluwaerts (keyboard).

De plaat wordt in België uitgebracht door Universal Music, en het nieuwe label Caroline - dat ook onderdak biedt aan Beck en Kaiser Chiefs - zorgt voor een internationale release.

Magnus bracht het nummer 'Hunter/Collector' ooit live in De Laatste Show:

En in 2012 vertolkte Tom Barman de Magnus-single 'Summer's Here' samen met Absynthe Minded en Binti:

Onze partners