Third Man Records komt naar je toe

10/03/11 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Bron: Knack Focus

Het is een schokkende ontdekking: 97% van de Amerikaanse jongeren zette nog nooit een voet in een platenwinkel. Jack White zag daar een uitdaging in, besloot de handschoen op te nemen en er zijn eigen platenlabel, Third Man Records, bij te betrekken.

Third Man Records komt naar je toe

© Third Man Records

Nadat Jack White een punt zette achter The White Stripes heeft hij plots wat meer tijd. En die tijd gebruikt hij ten volle om zijn platenlabel Third Man Records te promoten.

Dat promoten doet hij nu op een wel heel erg originele manier. Zijn 'Third Man Rolling Record Store' trekt binnenkort rond in Amerika om jongeren aan te sporen tot een meer fysieke relatie met muziek. En dat is nodig, zo blijkt. Maar liefst 97% van de Amerikaanse jongeren zette nog nooit een voet in een platenwinkel.

De ice cream van voor muzikale fijnproevers begint zijn tocht door de Verenigde Staten in thuishaven Nashville, Tennessee. The Third Man Rolling Record Store houdt voor het eerst halt op het famueze festival South By South West (SXSW) in Austin, Texas.

De knalgele bestelwagen zal T-shirts, vinyls, cd's en tonnen merchandise met zich meesleuren. Jongeren (en ouderen uiteraard ook) kunnen naar believen de Third Man Recordshop verkennen terwijl de hele discografie van het platenlabel als soundtrack dienst doet. Ook zullen af en toe gast-dj's opduiken om hun ding te doen op één van de draaitafels dat het busje rijk is.

Pieter Devriese

Onze partners