The Stone Roses opnieuw op tournee

19/10/11 om 08:09 - Bijgewerkt om 08:09

Bron: Knack Focus

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het ook officieel: The Stone Roses zijn weer samen. De Engelse alternatieve rockgroep, die succes oogstte aan het einde van de jaren 80, gaat opnieuw op wereldtournee en heeft ook nieuwe songs in de pipeline zitten.

De geruchten over een reünie van de groep circuleerden al een tijdje, maar de leden van The Stone Roses, die in 1996 splitten na interne spanningen, ontkenden altijd dat ze opnieuw een groep zouden vormen. De geschillen tussen de groepsleden zijn bijgelegd en de groep geeft alvast op 29 en 30 juni een concert in Manchester. Later volgen andere optredens. "Het is de bedoeling dat we opnieuw de wereld veroveren", zei zanger Ian Brown dinsdagavond tijdens een persconferentie over het officiële nieuws van de reünie.

Gitarist John Squire ontmoette per toeval Ian Brown op de begrafenis van de moeder van de bassist, Gary Mounfield. Daar werden de meningsverschillen uitgepraat.

The Stone Roses maakten twee albums, waaronder het beroemde en succesvolle debuutalbum "The Stone Roses" in 1989. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners