The Edge geeft historisch optreden in Sixtijnse Kapel

02/05/16 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:44

U2-gitarist The Edge was afgelopen weekend de muzikale gast in de Sixtijnse Kapel. Hij mocht er als eerste artiest ooit een (akoestisch) optreden geven.

The Edge geeft historisch optreden in Sixtijnse Kapel

© Reuters

Met drie akoestische nummers van U2 ('Yahweh', 'Ordinary World' en 'Walk On') en een cover van Leonard Cohen speelde The Edge - geboren als Dave Evans - zich recht de geschiedenisboeken in van Vaticaanstad. De artiest mocht als eerste muzikant ooit enkele nummers op zijn gitaar tokkelen in de Sixtijnse Kapel van het Apostolisch Paleis, de residentie van de paus in Vaticaanstad. Het is een van de bekendste binnenruimten ter wereld, onder meer vanwege de beroemde fresco's van Michelangelo.

The Edge kreeg gezelschap van een koor van zeven tieners uit Ierland. Het publiek bestond voornamelijk uit artsen, onderzoekers en filantropen die in het Vaticaan een conferentie bijwoonden.

The Edge was alvast in zijn nopjes. 'Toen ze mij vroegen om te komen, wist ik aanvankelijk niet wat te zeggen, omwille van 'die andere kerel die altijd naast mij zingt'. Maar meer dan 30 seconden had ik niet nodig om toe te zeggen.'

'Walk On' droeg hij op aan de huidige paus Franciscus, 'de paus van het volk' zoals hij hem omschreef. 'Hij doet geweldig werk en mag lang blijven', zei hij nog.

Onze partners