Solo-plaat van Jay Bennett verschijnt postuum en gratis

27/05/10 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Bron: Knack Focus

De familie van de overleden ex-gitarist van Wilco werkte Kicking At The Perfumed Air af en deelt ze binnenkort gratis uit.

Solo-plaat van Jay Bennett verschijnt postuum en gratis

Kicking At The Perfumed Air, de zesde solo-plaat van Jay Bennett, verschijnt postuum als gratis download. De familie van de gitarist, die vorig jaar tijdens de opnames van de plaat op vijfenveertigjarige leeftijd onverwachts overleed, werkte verder met het reeds opgenomen materiaal. Dankzij de gedetailleerde aantekeningen die Bennett maakte, denken ze de plaat te hebben gemaakt 'that Jay wanted to make'.

Jay Bennett was van 1994 tot 2001 gitarist van Wilco en deed mee op de platen Being There en Summerteeth. Ook aan magnum opus Yankee Hotel Foxtrot werkte Bennett mee, maar hij werd omwille van artistieke en andere meningsverschillen voor de release van die plaat uit de groep gezet.

De plaat is vanaf 10 juli gratis te downloaden via de site van The Jay Bennett Foundation, maar vrijwillige giften zijn steeds welkom. Volgens Jay's broer Jeff delen ze de plaat gratis uit 'to honor Jay's memory and enhance his legacy by exposing more people to his music'.

Jan Walraven

Lees meer over:

Onze partners