Sabam organiseert concerten om klanten te bedanken

06/09/13 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Bron: Knack Focus

The Sedan Vault mag zaterdagochtend de spits afbijten op de luchthaven van Zaventem. De andere concerten worden voorlopig geheim gehouden.

Sabam gaat de komende weken enkele concerten organiseren op openbare plaatsen die betalen om muziek af te spelen. Waar, wanneer en wie is, uitgenomen het eerste concert, nog geheim.

Met het initiatief wil Sabam haar klanten bedanken en de Belgische muziek in de spotlights zetten. Op de concertmuziek moeten - uiteraard - geen auteursrechten worden betaald.

Het eerste concert, van de groep The Sedan Vault, vindt nu zaterdag plaats op de luchthaven van Zaventem. Tijdstip: vier uur 's ochtends. "Dat is immers het drukste moment op de luchthaven", en Sabam wil zoveel mogelijk mensen bereiken. Andere gratis concerten volgen binnenkort. De locaties, data en bands blijven nog even geheim. Sabam onthult de concertagenda weldra via Facebook en Twitter.

Sabam kwam in het verleden onder vuur omdat er een en ander fout liep bij de inning van de auteursrechten. Zo zou het rechten innen voor bands die niet bestaan. De auteursrechtenmaatschappij kreeg ook onder meer kritiek omdat ze rechten wou innen op voorleesuurtjes in de bibliotheek. (Belga/DB)

Onze partners