'Royals': Song of the Year voor 17-jarige Lorde

27/01/14 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Bron: Knack Focus

Een van de opvallende winnaars van de 56ste Grammy-avond was ongetwijfeld de amper 17-jarige Nieuw-Zeelandse Lorde. Ze had met haar hit 'Royals' de Song of the Year. Daarnaast won ze de Best Pop Solo Performance.

De Nieuwzeelandse Lorde kon voor de 56ste editie van de Grammy Awards meteen 4 nominaties versieren. Met haar grijsgedraaide hit 'Royals' dong ze mee naar een beeldje in de categorieën Record of the Year, Song of the Year en Best Pop Solo Performance. Haar debuutalbum 'Pure Heroine' maakte ook kans op de Grammy Best Pop Vocal Album. Ze kon er uiteindelijk twee verzilveren. Een mooie binnenkomer voor het amper 17-jarige popzangeresje Ella Yelich-O'Connor, zoals ze voluit heet.

'Deze had ik vanavond totaal niet verwacht', aldus Lorde nadat ze de Grammy voor beste Solo Performance in ontvangst nam. In die categorie deed ze beter dan Justin Timberlake, Katy Perry en Bruno Mars. Iets minder verrassend: met 'Royals' had ze ook de beste song van het jaar in huis. Het grijsgedraaide nummer bezorgde haar als allereerste NieuwZeelandse ooit een nummer één-plek in de Amerikaanse Billboard charts.

Onze partners