Hot Chip: Tent wordt disco

Hot Chip: Tent wordt disco

Het Londense Hot Chip bracht onlangs, met 'Why Make Sense?', zijn zesde langspeler uit, maar die werd tijdens de show van het gezelschap slechts mondjesmaat aangeraakt. Op de setlist prijkten dit keer vooral oude bekenden.


Faith No More: Recht vooruit, maar dan wel met zijsprongetjes

Faith No More: Recht vooruit, maar dan wel met zijsprongetjes

Voor fans van de Foo Fighters was het wellicht een schrale troost, maar de heren van Faith No More toonden zich waardige vervangers. De veteranen uit San Francisco knalden er op het hoofdpodium alvast niet naast. Tenslotte luidt hun levensmotto nog altijd: 'We Care a Lot'.
Herbeleef Rock Werchter 2014 in 50 beelden

Herbeleef Rock Werchter 2014 in 50 beelden

Rock Werchter 2014 zit erop. U was alweer vier dagen lang het beste publiek. Herbeleef het festival met deze 50 concert- en sfeerbeelden van rockfotograaf Wouter Van Vaerenbergh.
In beeld: Parquet Courts @ Rock Werchter

In beeld: Parquet Courts @ Rock Werchter

De nonchalante Amerikaanse garagepunkers - van Texas uitgeweken naar Brooklyn - lieten het niet aan hun hart komen, en knalden er vooral tracks uit hun nu al gerenommeerde laatste plaat 'Sunbathing Animal' tegenaan. Dit zijn de beelden.In beeld: Stromae @ Rock Werchter

In beeld: Stromae @ Rock Werchter

De Brusselaar had de eer om de veertigste editie van het rockfestival af te sluiten. En dat deed hij met verve. Dit is het fotoverslag.


Rock Werchter - Dag 4: Franz Ferdinand: Een spervuur van hits

Rock Werchter - Dag 4: Franz Ferdinand: Een spervuur van hits

(19u50, Main Stage) België houdt van Franz Ferdinand en Franz Ferdinand houdt van België. In die mate zelfs dat je je bij ons nauwelijks meer een zomerfestival kunt indenken zonder dat het kwartet uit Glasgow er zijn opwachting maakt. Vóór het hoofdpodium krioelde het dan ook uitsluitend van de Franztaligen.Rock Werchter - Dag 4: Angus & Julia Stone: Gesponsord door Air Australia

Rock Werchter - Dag 4: Angus & Julia Stone: Gesponsord door Air Australia

(15u35, Klub C) Ze zijn broer en zus, hun roots liggen down under en ze houden er elk een solocarrière op na. Maar soms slaan Angus & Julia Stone de handen in elkaar en maken ze samen een folkrockplaat. De nieuwe verschijnt binnenkort en het publiek in Werchter mocht er al enkele stukjes van voorproeven.