Rock Werchter: Alissia Cara vervangt MØ, volledig uurschema bekend

01/04/16 om 19:39 - Bijgewerkt om 20:09

Rock Werchter 2016 heeft al een afzegging te verteren. De Deense MØ cancelt haar concert en wordt vervangen door de beloftevolle Canadese singer-songwriter Alissia Cara. De organisatoren hebben ook het volledige uurschema bekendgemaakt.

Rock Werchter: Alissia Cara vervangt MØ, volledig uurschema bekend

© /

De puzzel is gelegd. Het volledige uurschema voor de vier festivaldagen van Rock Werchter 2016 staat online. The London Souls mogen op donderdag 30 juni, klokslag 14 uur, het festival op gang trekken. Vier dagen later is Florence + the Machine de afsluiter om nog één keer voluit te gaan. Opvallend: de set van Paul McCartney. De ex-Beatle zal het publiek meer dan twee uur trakteren op een heuse nostalgietrip en staat zo het langst op het podium.

Bekijk hier het volledige schema.

Er valt ook één wijziging in de line-up te noteren. zakt niet af naar de heilige weide wegens problemen met de tourplanning. In haar plaats komt Alissia Cara, een 19-jarige Canadese singer-songwriter die vorige zomer al hoge ogen gooide met de track 'Here' en in het begin van het jaar tweede eindigde in de BBC Sound of 2016. Komende zomer mag ze (op zaterdag) de Klub C-tent animeren, net na BABDBADNOTGOOD en vóór Lost Frequencies.

De organisatoren melden ook dat de nieuwe camping, The Hive Resort, zo goed als uitverkocht is. De kaartjes voor het festival zelf zijn nog niet allemaal de deur uit. Voor de eerste, tweede en laatste festivaldag zijn er nog altijd dag- en combitickets verkrijgbaar. Maar echt lang zal dat niet meer duren. (DB)

Onze partners