Reünie Outkast op til

20/11/13 om 12:31 - Bijgewerkt om 12:31

Bron: Knack Focus

Een reünie van het fantastische Outkast werd jarenlang telkens afgehouden, maar daar zou binnenkort verandering in komen. Andre 3000 en Big Boi worden opnieuw herenigd. 'In 2014 gaan ze touren.'

Een reünie van het spraakmakende duo Outkast werd tot op heden telkens afgehouden, maar daar zou volgend jaar definitief verandering in komen. Zeven jaar na hun laatste langspeler, Idlewild, hebben Andre 3000 en Big Boi weer gezamenlijke plannen. De intellectuelen uit Atlanta zouden in 2014 opnieuw touren. Dat melden verschillende Amerikaanse bronnen. Of er ook nieuw materiaal komt, is niet bekend.

Met Speakerboxxx/The Love Below dropte Outkast in 2003 een klein bommetje in muziekland. De aanstekelijke mengelmoes van hiphop, flarden funk, soul en rock ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank en won zes Grammy Awards, wat hen op korte tijd tot een van de succesvolste rapgroepen aller tijden promoveerde.

Big Boi is de realistische rapper, Andre 3000 de poëtische fantast. Op het dubbelalbum werden hun twee werelden uit elkaar getrokken en namen ze elk een cd voor hun rekening om hun ego ongestoord te botvieren.

Drie jaar eerder brachten ze al het succesvolle 'Stankonia', met de hitsingle 'Ms. Jackson', uit. In 2014 is het exact 20 jaar geleden dat de heren hun debuutalbum 'Southernplayalisticadillacmuzik' uitbrachten. Een prima reden om opnieuw samen de hort op te gaan. Volgens Billboard maakt Outkast een goede kans om op het podium van Coachella te staan. Het hippe festival in Californië herenigde eerder al klinkende namen als Pixies, Pavement en Rage Against The Machine. (DB)

Onze partners