Placebo hekelt strafbaarheid homoseksualiteit in Marokko

03/06/15 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

De Britse band heeft tijdens een concert in Marokko zijn steun betuigd aan de homogemeenschap. Bassist en gitarist Stefan Olsdal verscheen op het podium met een regenboogkleurige gitaar en een doorkruist wetboekartikel op het blote bovenlichaam.

Placebo hekelt strafbaarheid homoseksualiteit in Marokko

© gf

De Zweed Stefan Olsdal, een van de groepsleden, speelde tijdens een concert in Rabat op een gitaar in regenboogkleuren en met een doorkruiste "489" op het lichaam geschreven, een referentie naar het artikel in het strafwetboek dat homoseksualiteit bestraft.

Placebo trad op voor enkele duizenden toeschouwers tijdens het festival Mawazine, dat plaatsvindt tot zaterdag. Tijdens het optreden haalde gitarist-bassist Stefan Olsdal de regenbooggitaar boven.

In Marokko bepaalt artikel 489 dat homoseksualiteit met drie jaar cel bestraft kan worden. Op Facebook kwam de bassist van Placebo er nog even op terug. "Al mijn liefde en steun aan zij die moeten vechten voor hun recht om lief te hebben", schreef hij.

'In gay we trust'

Enkele uren eerder hadden twee Franse militantes van Femen ook al de strafbaarheid van homoseksualiteit gehekeld. Ze poseerden even met ontbloot bovenlijf aan een van de voornaamste monumenten in de stad. Op hun lichamen stond "in gay we trust". (Belga/DB)

Lees meer over:

Onze partners