Oude demo van The Smiths opgedoken

20/03/13 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Bron: Knack Focus

Mike Joyce, voormalig drummer van de Britse popgroep The Smiths, heeft de link naar een demo-opname van de band uit 1983 getweet. De 39 minuten durende tape kreeg de titel 'The Pablo Cuckoo Tape'.

Fans van The Smiths kunnen hun hart ophalen. De band, die bestond tot 1987, is nu te beluisteren op een nog nooit eerder verschenen demo. De tape zou gemaakt zijn in 1983, toen de groep zich voorbereidde op de opname van hun nieuwe album 'The Smiths'. Een cassettespeler die op de vloer van de oefenruimte lag, nam alles op. Vanwaar de tape kwam, is ook voor Joyce onduidelijk. "Geen idee. Ik dacht dat ik de enige was die alle oude spullen bijhield, duidelijk niet", zei hij tegen voormalig Oasis gitarist Bonehead.

De YouTube gebruiker die het filmpje postte verduidelijkte: "Een bron met nauwe connecties met The Smiths -laten we hem Pablo Cuckoo noemen- leende mij de tape in 1997 om hem eventueel uit te brengen als een semiofficiële release." Technisch gezien had de man de rechten op de opnames, want The Smiths stonden toen nog niet onder contract bij Rough Trade. De slechte geluidskwaliteit gooide echter roet in het eten. (CS)

Lees meer over:

Onze partners