Nieuw album van Jimi Hendrix is uit

06/03/13 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Bron: Knack Focus

Bijna 43 jaar na zijn dood ligt het nieuwe album van Jimi Hendrix in de winkelrekken. 'People, Hell & Angels' bundelt twaalf onuitgebrachte nummers die de muzieklegende opnam tussen '68 en '70.

Nieuw album van Jimi Hendrix is uit

Het nieuwe album van Jimi Hendrix is een feit. 'People, Hell & Angels' bundelt een dozijn onuitgebrachte nummers die de linkshandige gitaarheld opnam tussen 1968 en 1970. Bedoeling was dat nummers verschenen op 'First Days Of The New Rising Sun, de opvolger van Electric Ladyland uit 1968. Maar daar kwam door zijn plotse overlijden uiteindelijk niets van in huis.

De nummers werden destijds opgenomen zonder zijn band The Jimi Hendrix Experience. Voor zijn 'nieuwe plaat' doken onder andere gitarist Stephen Stills - bekend van Buffalo Springfield en Crosby, Stills & Nash - en drummer Buddy Miles - van Hendrix's Band of Gypsys - mee in de studio.

Hendrix behoort tot de schare inmiddels iconische artiesten die in '69 op het legendarische Woodstockfestival speelden, en is sinds zijn dood op 18 september 1970 niet meer weg te denken in de lijstjes met 's werelds beste gitaristen. Het gerenommeerde vakblad Rolling Stone beschouwde hem in 2011 als de allergrootste. (DB)

Onze partners