New Yorkse universiteit publiceert paper over moshpits

15/02/13 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Bron: Knack Focus

De universiteit van Cornwell in New York heeft een vierpagina lange paper gepubliceerd over moshpits. In het document worden de innerlijke bewegingen van de moshpits aan de hand van fysische patronen uitgelegd.

New Yorkse universiteit publiceert paper over moshpits

Leden van de universiteit van Cornwell hebben een academische paper, getiteld 'Collectieve Beweging van Moshers tijdens Heavy Metal Concerten', uitgegeven. Het onderzoek viel onder het onderzoeksveld van 'Natuurkunde en Maatschappij door het Laboratorium van Atomische en Vaste Toestand Natuurkunde en de Afdeling Natuurkunde'. Het document maakt een link tussen moshpits en de bewegingsleer van gasdeeltjes.

"Collectief menselijk gedrag kan variëren van kalm tot paniekerig, afhankelijk van de sociale context. Door gebruik te maken van publiek en online beschikbare video's bestudeerden we de hoog energetische collectieve beweging van toeschouwers bij heavy metal concerten."

De paper gaat verder met: "We besluiten dat deze sociale extreme bijeenkomsten gelijkaardige extreme gedragingen voortbrengen: een wanordelijke gas-achtige toestand, genaamd een moshpit, en een geordende vortex-achtige toestand, genaamd een circle pit. Allebei de fenomenen kwamen voor in talloze simulaties en tonen aan dat het collectieve menselijke gedrag consitent is met voorspellingen van vereenvoudigde modellen." (XVdL)

De volledige paper kan je hier lezen.

Onze partners