Actuele Thema's »

Elbow schrijft themalied voor Olympische Spelen 2012

dinsdag 29 november 2011 om 11u41

Elbow zal de tv-soundtrack bij de Olympische Spelen van 2012 verzorgen. Het Britse vijftal gaat op vraag van de BBC het nummer First Steps opnemen met een koor voor de openingsceremonie in Londen.

Elbow

Het Britse vijftal Elbow zal volgend jaar de tv-soundtrack bij de Olympische Spelen in Londen verzorgen. Frontman Guy Garvey maakte het nieuws bekend op hun website en verklaarde in een moeite door verheugd te zijn door het aanbod van de BBC. De band is ondertussen al begonnen om een speciale compositie te schrijven die gebruikt zal worden tijdens de uitzendingen van de Britse openbare omroep.

First Steps is de titel van het zes minuten durende nummer dat al een eerste maal te horen zal zijn bij de intrede van de Olympische vlam in Engeland, in mei volgend jaar. Voor de verandering gebruikt de groep niet de stem van zanger Garvey, maar wel een volledig koor om de tekst in te zingen. De volledige compositie moet klaar zijn tegen de grote openingsceremonie van de Spelen.

Het is de eerste keer dat Elbow een themalied zal schrijven, maar hun muziek werd in het verleden al vaker gebruikt als soundtrack bij een film, bijvoorbeeld bij Michael Winterbottoms expliciete liefdesfilm 9 Songs:

Knack Focus-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

   

Reageer

Meeste reacties

 

Agenda