Lisa Hannigan terug van weggeweest

26/09/11 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

Bron: Knack Focus

Echt weg kon je Lisa Hannigan niet noemen, maar men zegt wel eens: uit het oog, uit het hart. De Ierse zangeres heeft nu een nieuw album klaar waarvan de eerste single met ietwat vreemde videoclip meteen terug in het oog springt.

Lisa Hannigan terug van weggeweest

Na een lange samenwerking met haar landgenoot Damien Rice werd de Ierse zangeres in 2007 zo goed als uit aan de deur gezet wegens het belemmeren van Rice's creativiteit. 9 Crimes is hun bekendste nummer samen. Hannigan bleef niet bij de pakken zitten. Ze begon aan haar solocarrière waarop ze in 2008 haar debuutplaat Sea Sew uitbracht.

Haar nieuwe plaat, Passenger, werd op 20 september gereleased in de Verenigde Staten. Wie zijn voeten wil stilhouden bij het beluisteren van Knots, de eerste single van de plaat, is eraan voor de moeite. Nu is ook een bijhorend ritmisch filmpje online geplaatst. Afgezien van haar gebrekkige playbackkunsten blinkt Hannigan wel uit in originaliteit.

De videoclip werd in één take opgenomen. Daarin is te zien hoe Lisa Hannigan met een wit kleed tegen een witte achtergrond haar liedje zingt, terwijl ze onophoudelijk en op de maat van de muziek wordt besmeurd, bespoten en bespat met verf. Hoe ze zonder te verpinken met verf in haar mond, ogen en neusgaten haar nummer afwerkt, is voor velen een raadsel. (JH)

Oordeel zelf!

U kent haar hoogstwaarschijnlijk van dit nummer.

Lees meer over:

Onze partners