Linkin Park eerste rockband met miljard YouTube-views

23/09/12 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Bron: Knack Focus

De Amerikaanse rockers van Linkin Park hebben met hun 'linkinparktv'-kanaal de kaap van een miljard views overschreden. Geen enkele rockband doet beter.

Linkin Park eerste rockband met miljard YouTube-views

Linkin Park is very hot op YouTube. De Amerikaanse rockband met de kenmerkende rap-metal sound heeft onlangs zijn miljardste YouTube-hit geregistreerd. Een absoluut record voor het muziekgenre. De populairste video van de heren rond frontman Chester Bennington is 'New Divide', goed voor meer dan 132 miljoen bezoekers.

Op de YouTube-lijst met populairste rockbands laat Linkin Park de nummers twee en drie, Red Hot Chilli Pepper en Green Day, ver achter zich. Zij haalden tot nu toe respectievelijk 327 miljoen en 245 miljoen hits.

De absolute heerser in YouTube-land is tieneridool Justin Bieber. Hij zit aan 2,8 miljoen views. Rihanna staat op nummer twee. Lady Gaga was de eerste artieste die de magische grens van een miljard bezoekers bereikte. Dat was in oktober 2010.

Linkin Park doet het met 45 miljoen fans ook goed op Facebook. Een recente upload van een profielfoto leverde alleen al bijna 165.000 'likes' op. (DB)

Lees meer over:

Onze partners