Kanye West aangekondigd als headliner op Glastonbury, festivalgangers starten petitie

17/03/15 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:03

Op maandag werd Kanye West aangekondigd als headliner voor het Britse muziekfestival Glastonbury. Geen onverdeeld succes, zo bleek later.

Kanye West aangekondigd als headliner op Glastonbury, festivalgangers starten petitie

Kanye West © REUTERS

De organisator van het wereldberoemde festival maakte maandagavond via Twitter bekend dat de Amerikaanse superster op zaterdagavond de headliner is. Het festival vindt plaats van 24 tot en met 28 juni. Voorlopig werden alleen de namen van Foo Fighters en Lionel Richie gelost voor de editie van dit jaar. Dit weerhield niemand ervan om al tickets te kopen, want ondertussen gingen alle tickets over de toonbank.

Al 'dreigen' sommige festivalfans ermee hun tickets terug te sturen, nu ze weten dat zijne hoogheid Kanye West zal aantreden in Glastonbury. Niet dat dit veel indruk zal maken, net als de petitie die meteen gestart werd om de komst van West tegen te gaan. Met de leuze 'Cancel Kanye West's headline slot en get a rock band' proberen fans handtekeningen te ronselen. Ondertussen ondertekenden al bijna 1000 mensen de petitie, klein bier vergeleken met de 135.000 festivalgangers. (AB/ via NME)

Lees meer over:

Onze partners