iPad-album van Gorillaz als gratis kerstcadeau

09/12/10 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Bron: Knack Focus

Damon Albarn vond on the road wat tijd om een nieuw Gorillaz-album bij elkaar te schrijven én met zijn iPad op te nemen. De nieuwe plaat verschijnt op kerstdag, als gratis download.

iPad-album van Gorillaz als gratis kerstcadeau

Terwijl de 'Escape to Plastich Beach' wereldtournee nog volop aan de gang is, werd er al een nieuw album van Gorillaz aangekondigd. De nieuwe plaat - volledig on the road geschreven én opgenomen met de iPad - zal op kerstdag gratis te downloaden zijn.

'Via de adventkalender op onze website geven we dagelijks een cadeautje (exclusief videomateriaal, wallpapers, online games..., nvdr.) weg', aldus Jamie Hewlett in een interview met het Australische Perth Now. 'Op kerstavond geven we een videoclip bij één van de nummers op het iPad-album vrij. En op kerstdag zal het volledige album gratis te downloaden zijn.'

Damon Albarn gaf eerder al aan dat het nieuwe album - waarmee hij de geschiedenisboeken hoopt te halen als 'eerste persoon die ooit een full-album heeft gemaakt op de iPad' - volledig anders en 'meer Amerikaans' zal klinken dan zijn voorgangers.

'Anders', zo zou je de laatste Gorillaz-clip ook wel kunnen noemen. Het is de eerste video waarin animatiefiguren 2D, Noodle en Murdoc niet voorkomen. We krijgen enkel Snoop Dogg te zien, uitgedost in een vintage kapiteinskostuum.

Michael Ilegems

Lees meer over:

Onze partners