Het leven na Vaya Con Dios: Dani Klein covert repertoire Billie Holiday (video)

19/09/15 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:16

Eind 2014 nam Dani Klein afscheid van het publiek als leadzangers van Vaya Con Dios. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus Dani blijft zingen. Onder de titel 'Dani sings Billie' ligt er sinds gisteren een nieuwe plaat van Klein in de winkel.

Het leven na Vaya Con Dios: Dani Klein covert repertoire Billie Holiday (video)

Zangeres Dani Klein is alweer terug. Nog geen jaar geleden gaf ze haar laatste optreden met haar groep Vaya Con Dios, maar gisteravond stond ze alweer op het podium van de pas gerenoveerde Roma in Antwerpen. Ze zong er geen nieuwe liedjes, maar wel een eigen versie van het repertoire van de Amerikaanse jazzlegende Billie Holiday. © BELGA

Samen met Sal La Rocca (bas), William Lecomte (piano) en Tim De Jonghe (trompet), 3 gerenommeerde jazzmuzikanten die jarenlang deel uitmaakten van Vaya Con Dios, brengt Dani Klein de opgewekte nummers uit het rijk gevulde repertoire van Billie Holiday. 'Ik wilde geen nummers brengen over hoe een man zijn vrouw mishandelt en hoe de vrouw haar man toch leuk blijft vinden', vertelt Dani in het video-interview.

'Ik heb geen kennis van jazz, maar ik hou wel van Billie Holiday sinds in 16 jaar was.' Met dit album en de concerten wil Dani Klein een ode brengen aan de Amerikaanse zangeres die dit jaar 100 jaar zou geworden zijn. Wie benieuwd is naar de nieuwe route van Dani Klein kan op 6 december naar het concert in de AB. (AB)

Onze partners