'Het gevecht tussen Jay Z en Solange was in scène gezet voor verkoopcijfers'

30/08/14 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

In een interview in een Amerikaanse radioshow liet Matthew Knowles, vader van Beyoncé en Solange, zich ontvallen dat het 'liftincident' tussen zijn schoonzoon Jay Z en Solange afgesproken was om de verkoop een boost te geven.

'Het gevecht tussen Jay Z en Solange was in scène gezet voor verkoopcijfers'

© Reuters

Iedereen herinnert zich de beelden nog. Een schijnbaar furieuze Solange gaat Jay Z fysiek te lijf in een lift nadat het trio naar een afterparty van het Metropolitan Gala is geweest. Beyoncé hield zich afzijdig, want het was een bodyguard die tussenbeide moest komen. Volgens Matthew Knowles was dit allemaal opgezet spel.

'Het was een 'Jedi mind trick'. Ik weet het, want dit hebben we nog gedaan. Nu is er een tournee van Jay Z en Beyoncé aan de gang, de ticketverkoop is de hoogte in gegaan. Ook de albumverkoop van Solanges nieuwe plaat verdubbelde', meende Knowles.

Of we Matthew Knowles op zijn woord moeten geloven, is niet zeker. Hij mag zich al sinds 2011 niet meer de manager van Beyoncé noemen, de twee leven zelfs op vijandige voet. Over twee weken zijn Beyoncé en Jay Z te zien in Parijs tijdens twee concerten. (AB)

Lees meer over:

Onze partners