Het eigenzinnige I Love Techno-parcours van Knack Focus

© Belga

Vanavond komen ze alweer van heinde en verre naar Flanders Expo in Gent afgezakt; de technokids, de housefans, de electroliefhebbers, de hipperds en de fuifbeesten. Voor elk wat wils op I Love Techno, wij hebben ons traject alvast uitgestippeld.

Vanavond komen ze alweer van heinde en verre naar Flanders Expo in Gent afgezakt; de technokids, de housefans, de electroliefhebbers, de hipperds en de fuifbeesten. Voor elk wat wils op I Love Techno, wij hebben ons traject alvast uitgestippeld. START – 19h – COMPACT DISC DUMMIES (YELLOW ROOM)

Om zeven uur ’s avonds zitten wij nog aan de eettafel, maar de vroegste technovogels (hopelijk toch met een stevige fond in de maag) kunnen hun feestpluimen opwarmen bij de jonge beloftes van Rock Rally-winnaars Compast Disc Dummies. Goed begonnen is half gewonnen.

20h15 – CYRIL HAHN (ORANGE ROOM)

Na desert en koffie is onze eerste afspraak met de jonge, Zwitserse Canadees Cyril Hahn. Maakte dit jaar naam na enkele gesmaakte remixes op Soundcloud (van Mariah Carey en Destiny’s Child), werd snel opgepikt door de jonge garde hipcats op zoek naar een spoeling bezwerende housebeats (Haim, Solange), mocht vervolgens zijn favoriete groep uit de middelbare school herwerken (Sigur Ros) en dropte al één ep, Perfect Form, op PMR, het label van Disclosure en Jessie Ware.

21h – ANNIE MAC (YELLOW ROOM)

Om negen uur keren we een eerste keer terug naar de Yellow Room, waar de Britse Annie Mac komt demonstreren waarom ze één van dé smaakmakers is op BBC Radio 1. De kleine presentator met de grote krullenbol heeft een oor voor welke tracks de komende weken en maanden de clubscene zullen beheersen. Ecclectisch, fris en met een vrouwelijke touch, naast Miss Kittin is Annie trouwens slechts de tweede dame op deze ILT-affiche.

22h15 – DISCLOSURE (GREEN ROOM)

Wees ruim op tijd voor Disclosure, dit jaar toch één van de (verdiende) publiekstrekkers. De broertjes Lawrence hebben er een boerenjaar opzitten. Club- en radiohits bij de vleet, lovende kritieken op hun debuutalbum Settle en een geslaagde festivalzomer. Doen het bovendien live, maar verliezen daarbij niks van hun aanstekelijke charme. Pop op I Love Techno? Moet kunnen, zolang er maar gedanst wordt!

22h45 – JACKSON & HIS COMPUTERBAND (ORANGE ROOM)

Na (of tijdens, moet u zelf weten) Disclosure toch snel Jackson Fourgeaud uitchecken. Wie zijn doortocht op Dour gemist heeft moet beslist de overdonderende, energieke liveshow van deze maffe Fransoos zien, een meester in spanning opbouwen, die er in slaagt met complexe structuren een vet feestje te bouwen.

23h45 – DJ FALCON (YELLOW ROOM)

Vlak voor de klok middernacht slaat vatten we post bij DJ Falcon, een oudgediende van de Franse housescene. Een oud maatje van Daft Punks Thomas Bangalter (op wiens Roulélabel hij ooit thuis was) en Pedro Winter, ex-manager van Daft Punk en labelhoofd van Ed Banger. Falcon is een muzikale veelvraat en geroutineerd gangmaker van de dansvloer, ga eens luisteren hoe de ervaren garde het doet.

01h15 – BAAUER (ORANGE ROOM)

Of hij monsterhit Harlem Shake nu draait of niet, Baauer staat gelijk aan loos gaan. Trap, hiphop in vele gradaties, techno en alles daar tussenin, in de blender van Harry Rodrigues is het een explosieve cocktail. Steek gerust zelf het vuur aan de lont, wie zichzelf voor de camera’s in de kijker wil shaken moet hier zijn.

03h45 – DUKE DUMONT (GREEN ROOM)

Na een uurtje Baauer zijn we eventjes aan rust toe. Voeten laten rusten, bijtanken, hydrateren en vervolgens rustig naar Duke Dumont wandelen, één van de voortrekkers van de huidige Britse, UK House sound. Garage house met spieren, een beetje soul, een flard disco en lekker zwoele bassen. Altijd 100% aanstekelijk, 100% feest.

Wie zin heeft in steviger werk trekt naar Goose (04h) die een ongetwijfeld wilde apotheose breien aan de door de Kortrijkzanen samengestelde Yellow Room.

05h15 – BREACH (GREEN ROOM)

U hebt de keuze: ofwel deze ILT-editie afsluiten in het gezelschap van Miss Kittin (05h, Yellow Room), die u afzwaait met afgemeten electro en techno, of u blijft net als ons hangen in de Green Room voor Breach, een alias van Ben Westbeech, wiens single Jack zal de doorwinterde clubganger bekend in de oren klinken. We konden zijn binnenkort te verschijnen bijdrage aan de DJ Kicks-reeks al voorbeluisteren, en zijn maar wat benieuwd hoe deze klassiek geschoolde zanger/muzikant/producer besluit zijn eerste afspraak met ILT in schoonheid af te sluiten.

EINDE – 06h30

Ja, u kan nog uitbollen op de technotonen van Chris Liebling tot en met zeven uur in de Red Room, maar wij willen de file voor zijn en houden het voor bekeken. En nu allemaal braaf naar huis, en dromen van elektrische schapen!

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content